Risikerer fængsel: Jan Linnebjerg i retten for spritkørsel

- Når jeg var fuld, troede jeg, at jeg var fuld. Men jeg har fundet ud af, at jeg nok er sjovere at være sammen med, når jeg er ædru, fortæller Jan Linnebjerg.

- Når jeg var fuld, troede jeg, at jeg var fuld. Men jeg har fundet ud af, at jeg nok er sjovere at være sammen med, når jeg er ædru, fortæller Jan Linnebjerg.

Foto: Thomas Laursen

Jan Linnebjerg – bedre kendt som tv-nissen Pyrus – risikerer en fængselsstraf for at have kørt spritkørsel.

På tirsdag skal den 59-årige skuespiller møde i retten i Lyngby.

Han er tiltalt for at have kørt spritkørsel med en promille på over 0,5.

Ud over fængsel står Jan Linnebjerg til at miste sit kørekort i en af retten fastsat periode.

Ifølge anklageskriftet skete forseelsen den 19. maj sidste år, hvor julekalenderstjernen kom kørende i sin varebil ad Hillerød-motorvejen.

"Det var dumt"

Nogle uger efter episoden fortalte Jan Linnebjerg til SE og HØR, at han er alkoholiker, og han bekræftede, at han var blevet taget af politiet i en spritrazzia:

– Efter at have blæst i politiets alkometer blev jeg bedt om at aflevere en blodprøve på Herlev Sygehus, og politiet beslaglagde samtidig mit kørekort.

– Jeg havde drukket jævnt fra aftenen før og op til tidspunktet, hvor jeg blev stoppet. Det var dumt, men heldigvis skete der ingen ulykker.

Artiklen fortsætter under billedet...

Man kender bedst Jan Linnebjerg for sin rolle som nissen Pyrus (Foto: TV2)

I sidste års interview med SE og HØR fortalte Jan Linnebjerg, at han også et par år tidligere var blevet taget for at have kørt spritkørsel.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close