Jan Linnebjerg knaldet for spritkørsel

- Når jeg var fuld, troede jeg, at jeg var sjov. Men jeg har fundet ud af, at jeg nok er sjovere at være sammen med, når jeg er ædru, fortæller Jan Linnebjerg.

- Når jeg var fuld, troede jeg, at jeg var sjov. Men jeg har fundet ud af, at jeg nok er sjovere at være sammen med, når jeg er ædru, fortæller Jan Linnebjerg.

Foto: Thomas Laursen

Skuespiller Jan Linnebjerg har i flere år kæmpet med et alkoholmisbrug, og i et stort interview med SE og HØR fortæller han nu om den last, der endte med at blive en plage for ham selv, hans familie og omgangskreds:

trangen til en kold fadøl eller et glas vin og den manglende evne til derefter at sætte hælene og proppen i og sige nej tak til mere.

- Det var ikke sådan, at jeg drak hver dag, men cirka hver 3. måned faldt jeg i. Det er vel det, man kalder kvartalsdranker. Efter at jeg har drukket, får jeg det frygteligt. Det er tømmermænd gange hundrede. Jeg har simpelthen allergi over for alkohol og kan ikke tåle det, fortæller Jan Linnebjerg, siddende i en skygge-fuld pavillon på Linne-bjerg Golf i nordsjællandske Ølstykke.

– For et par måneder siden blev jeg nappet i en spritrazzia. Efter at have blæst i politiets alko-meter blev jeg bedt om at aflevere en blodprøve på Herlev Sygehus, og politiet beslaglagde samtidig mit kørekort.

- Jeg havde drukket jævnt fra aftenen før og op til tidspunktet, jeg blev stoppet. Det var dumt, men heldigvis skete der ingen ulykker, siger Jan Linnebjerg, som også for et par år siden blev stoppet af politiet med en for høj alkoholpromille.

Jan Linnebjerg skal igen i behandling for sin alkoholisme efter sommerferien. Foto: Thomas Laursen

Jan Linnebjerg: I behandling

- For tre år siden gjorde familien det klart, at mit forhold til alkohol var problematisk, og der skulle gøres noget ved det, så jeg startede i noget behandling, som hedder Dyscon. Jeg var der en 12-15 gange, så rejste behandleren, og jeg kvittede behandlingen. Men efter sommerferien skal jeg i behandling igen – denne gang i Esbjerg, det varer 14 dage, og forhåbentlig får jeg nogle værktøjer, som jeg kan bruge, når trangen til alkohol melder sig – det handler jo også om mit ”mindset”. Måske får jeg også svar på, hvad min alkoholisme skyldes, fortæller JAn Linnebjerg i det store interview med SE og HØR.

Læs hele interviewet med Jan Linnebjerg i det nye SE og HØR, der er på gaden nu:

Jan Linnebjerg i misbrugsafvænning - Jeg er alkoholiker

Jan Linnebjerg: Mit ægteskab har været på spil

Jan Linnebjerg: Fyldt med selvhad

Jan Linnebjerg: Sådan tackler min familie det

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close