Krimi28. marts 2023

Grevinde Alexandras eks på scenen: - Lyver 24 timer i døgnet

Tony Lindkold holdt under weekendens krimimesse i Horsens et foredrag om sit tidligere liv som PET- og undercover agent - han nævnte dog ikke et ord om sin dom for at sælge kopier af designermøbler
Tidligere undercover agent Tony Lindkold, som er ekskæreste til grevinde Alexandra, holdt lørdag foredrag for fulde huse under Krimimessen i Horsens.
Tidligere undercover agent Tony Lindkold, som er ekskæreste til grevinde Alexandra, holdt lørdag foredrag for fulde huse under Krimimessen i Horsens.
 Foto: Lars H. Laursen

LÆS OGSÅ: Her er han: Alex' hemmelige kæreste

Med sine 10 års erfaring inden for politiets antiterrorkorps, bedre kendt som aktionsstyrken, samt syv år hos PET som undercoveragent, må Tony Lindkolds CV siges at være robust.

Udover sin store erfaring hos nogle af Danmarks efterretsningstjenester er den mystiske undercoveragent ligeledes ekskæreste til grevinde Alexandra.

Grevinde Alexandra var gift med prins Joachim fra 1995 til 2005. Hun er mor til grev Nikolai og grev Felix.
Grevinde Alexandra var gift med prins Joachim fra 1995 til 2005. Hun er mor til grev Nikolai og grev Felix.
 Foto: Martin Høien

Fulde huse - kø til undercoveragenten

I weekenden blev dette års krimimesse holdt i det tidligere statsfængsel i Horsens - og det var med besøg fra Tony Lindkold.

- Jeg har siddet på et hotelværelse med 14 millioner i kontanter.

Tony Lindkold

Allerede et kvarter inden hans halve times foredrag havde en kødrand af mennesker stillet sig i kø for at opleve den tidligere PET-agent.

Tony Lindkold nåede knap at gå på scenen, før en medarbejder på krimimessen måtte bede de tilstedeværende om en udskiftning.

- Der står så mange mennesker i kø, at vi må bede jer om at lade jer udskifte med de andre gæster, formanede kvinden, inden Tony Lindkold igen kunne gå på scenen.

Køen til at komme ind til grevinde Alexandras ekskærestes foredrag var massiv længe før showstart.
Køen til at komme ind til grevinde Alexandras ekskærestes foredrag var massiv længe før showstart.
 Foto: Lars H. Laursen

Her fortalte han primært om sine mange år som undercoveragent for PET (Politiets Efterretningstjeneste, red.)

- Jeg har siddet på et hotelværelse med 14 millioner i kontanter, fordi jeg skulle købe et Rembrandt-maleri, som var blevet stjålet på Nivågård, lød en af PET-agentens anekdoter.

- Har en speciel psyke

Ifølge Tony Lindkolds fortælling på lørdagens krimimesse, var han den første dansker til at modtage undervisning af FBI som undercoveragent.

- Alle mennesker kan godt lide to ting. At have ret, og få komplimenter, fortalte Tony Lindkold under lørdagens foredrag ved krimimessen i Horsens.
- Alle mennesker kan godt lide to ting. At have ret, og få komplimenter, fortalte Tony Lindkold under lørdagens foredrag ved krimimessen i Horsens.
 Foto: Lars H. Laursen

- Nu vil jeg ikke tale mig selv op, men det er et job, hvor man skal have en speciel psyke og være i god, mental form, lød det fra grevindens ekskæreste.

Tony Lindkold kom da også en lille smule ind på en af de ting, der gjorde, at forholdet med Hendes Excellence Alexandra forliste: løgnene.

- Som agent lyver man 24 timer i døgnet. Lyv, lyv, lyv og lyv, forklarede Tony Lindkold om jobbet som undercoveragent.

Det var tilsyneladende også en løgn, der endte med at koste forholdet til den tidligere prinsesse.

Forholdet brast nemlig, da Alexandra opdagede den tidligere PET-ansattes blakkede og kriminelle fortid.

LÆS OGSÅ: Ærlige Alex efter bruddet: Ingen dans på roser

Det blev Tony Lindkold dømt for

Tony Lindkold, der igennem 17 år har arbejdet som PET-agent og for Politiets antiterrorkorps, blev i 2015 idømt et års betinget fængsel.

Det gjorde han, fordi han blev fundet skyldig i at have solgt 442 ikke-originale værker af danske designklassikere gennem hjemmesiden invertu.com.

Han blev dømt for "ophavsretskrænkelse af særlig grov karakter."

Den nu dømte svindler blev ligeledes kendt skyldig i at have forsøgt at sælge yderligere 686 ikke-originale værker - men det mislykkedes, da politiet fandt frem til det store lager af ulovlige kopivarer i Flensborg.

Tony Lindkold solgte blandt andet 47 eksemplarer af Arne Jacobsen stolen "Svanen" og 56 eksemplarer af "ægget".

Tony Lindkold blev dømt for de mange kopivarer sammen med et tidligere medlem af rockergrupperne Hells Angels og Bandidos.

Den tidligere agent erkendte sig skyldig under retssagen - og blev idømt 1 års betinget fængsel.

Han blev desuden dømt til at skulle betale 55.680 kroner i sagsomkostninger.

Under lørdagens foredrag lød det da også fra den garvede agent, at han havde sine tricks til at lyve og afsløre løgne.

- Men jeg må desværre skuffe alle.

- For der findes ikke et endeligt facit omkring de her ting, og der kan være så mange forskellige tegn på, at man lyver, at man ikke kan undgå at vise et af dem, forklarede Tony Lindkold om det at mestre løgnen - og at opdage løgneren.

Tony Lindkold ønskede efter foredraget ikke at tale med SE og HØR's udsendte om bruddet med sin så kendte kæreste. Eller uddybe hvorfor hans fortid som nu dømt ikke blev nævnt med et ord under det velbesøgte foredrag.

Sponsoreret indhold