Krimi 10. oktober 2021

Forsvandt på vandretur: Hvem tog mystiske billeder 8 dage senere?

Hvad skete der med hollandske Kris Kremers og Lisanne Froon? De unge kvinder var blot 21 og 22 år, da de i 2014 på mystisk vis forsvandt under en vandretur i Panama. Flere måneder senere blev resterne af pigerne fundet – men mystikken skulle først lige til at begynde
Foto: Privat

Det skulle have været den største oplevelse i deres liv. De havde sparet og sparet – og hver måned troligt lagt penge til side.

Om lidt skulle de på en seks uger lang eventyrtur til Panama.

Når de ikke skulle læse spansk eller lave frivilligt arbejde, ville de udforske den smukke natur i det tropiske paradis. Men turen til Panama endte som en vanvittig tragedie for 21-årige Kris Kremers og 22-årige Lisanne Froon fra Amsterdam.

De vendte nemlig aldrig hjem.

Veninderne forsvandt som dug for solen under en vandretur i april 2014, og der gik flere måneder, før man fandt pigerne.

Eller det vil sige… før man fandt resterne af pigerne. Pigerne var omkommet under dét, der skulle have været en eventyrlig og hyggelig vandretur.  

Hvordan og hvorfor pigerne døde var et mysterium – og er det stadig den dag i dag, her fire år senere.

Det eneste man ved med sikkerhed er, at pigerne forsøgte at slå alarm via deres mobiler i dagene efter deres forsvinden.

Men det mest hårrejsende og gruopvækkende er de ting, man fandt nær resterne af pigerne.

Historien fortsætter under billedet...

(Foto: Reddit)

Kris Kremers fotograferet på dagen, hvor hun forsvandt. Foto: Imgur

I deres rygsække lå pigernes kamera. De havde nået at tage omkring 100 billeder under deres vandretur. Nogle viste Lisanne og Kris glade og smilende midt i det frodige landskab. Billeder, der skulle have været et skønt minde fra turen.

Og så var der de andre billeder.

Billederne, der chokerede og rystede omverdenen. De andre billeder var taget i bælgravende mørke og viste tilsyneladende intet. Men det var langt fra det mest rystende og chokerende. De andre billeder var nemlig taget hele otte dage EFTER, at pigerne forsvandt.

Den dag i dag aner man ikke, hvorfor pigerne tog de mystiske billeder. Var det venindernes sidste måde at fortælle omverdenen på, at de var i live? Forsøgte pigerne at få øje på en eller anden form for fare midt i mørket? Eller var det slet ikke pigerne, der tog de mystiske billeder?

Ja, mysteriet bliver formentlig aldrig opklaret. Men SE og HØR fortæller her, hvad myndighederne i dag ved om Lisanne Froon og Kris Kremers' skæbne.

Du kan se alle billederne af mysteriet om Lisanne Froon og Kris Kremers i galleriet nederst i artiklen.

Lisanne Froon, 22, og Kris Kremers, 21, lander i Panama den 15. marts 2014.

Planen er, at de to hollandske veninder vil bruge seks uger i det mellemamerikanske land – de vil blandt andet læse spansk på en sprogskole i to uger, og de vil også lave frivilligt arbejde.

Veninderne vil dog også udforske den frodige natur og regnskovene, som Panama er kendt for – og den 1. april begiver de unge veninder sig ud på dét, der skal være en hyggelig og eventyrlig vandretur i området omkring byen Boquete.

Men vandreturen ender tragisk.

Pigerne vender aldrig hjem, og fire dage senere – 4. april 2014 – vælger myndighederne i Panama at slå alarm. Man iværksætter en større eftersøgning i området, der ligger omkring 420 kilometer vest fra Panamas hovedstad. Både hunde og helikoptere leder intensivt efter pigerne. Pigernes fortvivlende forældre udlodder en dusør på $30.000.

Men Lisanne og Kris er som sunket i jorden.

Der går 10 uger, før at eftersøgningsholdet endelig finder et spor. Efter at have finkæmmet et område af skoven i otte timer finder eftersøgningsholdet i midten af juni en rygsæk. Den indeholder to telefoner, en iPhone og en Samsung, samt undertøj og et kamera. Det er pigernes ejendele.

Men der er stadig intet spor af Lisanne og Kris.  

​Historien fortsætter under billedet...

(Foto: Reddit)

Kris Kremers fotograferet på den sti, som pigerne fulgte, inden de forsvandt. Foto: Imgur

Du kan se alle billederne af mysteriet om Lisanne Froon og Kris Kremers i galleriet nederst i artiklen.

Eftersøgningsholdet forstætter ufortrødent deres minutiøse finkæmning af området efter fundet af rygsækken – og nogle dage senere bærer det frugt. De finder pigerne. Eller det vil sige: De finder resterne af pigerne.

De finder blandt andet bækkenknogler og en sko, hvori der stadig sidder resterne af en fod.

Retsmedicinske undersøgelser fastlår, at resterne tilhører pigerne. Men undersøgelserne kan ikke fastslå, hvorfor pigerne er døde. Nogle mener, at én – eller måske begge – af pigerne er faldet og kommet til skade, og at de derfra er bukket under som følge af tørst og sult. Andre mener, at de måske er blevet offer for nogle af skovens vilde dyr.

Myndighederne kan dog – efter at have analyseret pigernes telefoner – konkludere, at de vidste, at de var i problemer. I hvert fald forsøgte begge piger at slå alarm til myndighederne få timer efter, at de havde begivet sig ud på deres vandretur.

Mobildataene viser, at pigerne – blot timer efter at de tog en række glade billeder af dem selv – forsøger at ringe 911, men at opkaldet ikke går igennem på grund af manglende signal.

Første gang pigerne slår alarm, er 1. april klokken 16:39. Det er blot få timer efter, at pigerne glade poserede på en række billeder.

Myndighederne har også fundet frem til, at pigerne i minimum 10 dage efter deres forsvinden gentagne gange tænder og slukker deres mobiler.

Sidste gang er den 11. april klokken 10.51. Her tænder pigerne for iPhonen, men de forsøger ikke at ringe til nogen. I stedet slukker de igen for mobilen under en time senere, klokken 11.56.

Det er det sidste livstegn fra pigerne.

Det mest chokerende og mystiske i sagen er dog de billeder, som myndighederne finder blandt pigernes ejendele. I alt har pigerne nået at tage omkring 100 billeder med deres kamera under den skæbnesvangre tur.

Du kan se alle billederne af mysteriet om Lisanne Froon og Kris Kremers i galleriet nederst i artiklen.

De første billeder viser et par glade veninder, der nyder vandreturen og det smukke landskab – uvidende om hvilken tragedie der lurer lige om hjørnet.

Men de næste billeder er nærmest hårrejsende. De er taget i komplet mørke og viser tilsyneladende intet. Kun på ét af billederne fornemmer man andet end et mørkt skovlandskab.

På et af billederne kan man nemlig se to røde plastikposer.

Hvorfor pigerne har taget billedet af de røde plastikposer - eller det andet mørke billede - er stadig et mysterium den dag i dag.

​Historien fortsætter under billedet...

(Foto: Reddit)

Dette billede er taget klokken 1:39 otte dage efter, at pigerne forsvandt. Foto: Imgur

Men man ved, at billederne er taget hele otte dage efter, at pigerne forsvandt.

De mystiske billeder har fået flere til at komme med opsigtsvækkende teorier. Flere mener nemlig, at billederne er en vigtig brik i mysteriet om pigerne.

For var det venindernes sidste måde at fortælle omverdenen på, at de var i live? Forsøgte pigerne at få øje på en eller anden form for fare midt i mørket? Eller var det slet ikke pigerne, der tog de mystiske billeder?

Teorierne har været mange – men den dag i dag forbliver Lisa Froon og Kris Kremers skæbne et mysterium.

Man ved bare, at pigernes eventyrtur endte i tragedie.

Du kan se alle billederne af mysteriet om Lisanne Froon og Kris Kremers i galleriet herunder:

Kris Kremers og Lisanne Froon

Kilder: BBC, NL Times, Nu.nl og Estrella de Panamá

 

Sponsoreret indhold