Kendte29. april 2016

14-årige forsvandt til søs – sendte ildevarslende video

De to 14-årige knægte Perry Cohen og Austin Stephanos har været forsvundet siden juli sidste år, hvor de stævnede ud fra Floridas kyst i deres båd. Nu viser det sig, at de to drenge sendte en ildevarslende videobesked til deres venner kort før, at de forsvandt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/drengene_der_forsvandt_1.jpg
 (Foto: Privat)

Har de to knægte Perry Cohen og Austin Stephanos været udsat for en tragisk ulykke eller en koldblodig forbrydelse?

Dét spørgsmål har familie og myndigheder spurgt sig selv, siden de to 14-årige knægte på mystisk vis forsvandt under en fisketur ud for Floridas kyst sidste sommer.

Nu er der dukket nye oplysninger op, der peger på, at de to drenge vidste, at de var i vanskeligheder kort før, at de forsvandt i slutningen af juli sidste år.

Ifølge det amerikanske medie Palm Beach Report modtog flere af drengenes venner en ildevarslende snapchat-video fra Perry og Austin den skæbnesvangre dag i juli.

- Vi er fucked, stod der angiveligt i videobeskeden, der også viste en videosekvens med truende skyer i horisonten.

Denne oplysning kommer blot få dage efter, at myndighederne har offentliggjort det – formentlig – allersidste livstegn fra drengene. En række sms’er sendt fra mobilen, der tilhørte Austin Stephanos.

Sms’er var sendt af Perry Cohen til sin mor, fordi hans mobil ikke duede.

Se billeder fra sagen i galleriet nederst i artiklen.

- Mor, det er Perry. Jeg sms'er dig om lidt. My iPad er løbet tør for strøm. Jeg elsker dig, stod der i SMS-beskeden.

Perry Cohens mor Pamela skrev hurtigt tilbage – inden for et minut.

Hun skrev, at hun savnede ham og spurgte, om han havde fået lavet sit skolearbejde.

- Jeg vil gerne have, at du sover hjemme i aften, lød bønnen fra hans mor.

Perry forsikrede sin mor, at han havde styr på lektierne.

- Men jeg vil gerne sove hos...

Den halvfærdige sms er det sidste livstegn, Pamela Cohen har fra sin søn.

Siden har ingen set eller hørt noget fra Perry Cohen eller hans ven Austin Stephanos til trods for, at kystvagten hurtigt indledte en massiv eftersøgning i området efter drengene ikke vendte hjem som aftalt.

Det er kommet frem, at et stort uvejr ramte området, hvor drengene fiskede. Men om drengene blev fanget i stormen, er stadig ikke kendt.

Men drengenes ildevarslende snapchat-besked indikerer hvert fald, at de to drenge – der var vant til at være på havet – vidste, at de var i vanskeligheder. Myndighederne formoder da også, at drengene er blevet overrasket af stormen, og at de formentlig er faldet over bord midt i uvejret.

Se billeder fra sagen i galleriet nederst i artiklen.

Drengenes båd, en 19 fods Seacraft, blev i slutningen af marts fundet 1.600 kilometer fra det sted, hvor drengene forsvandt. I båden har man fundet Austin Stephanos mobiltelefon, og det er lykkedes efterforskerne at genskabe flere af de sendte og modtagne sms’er, selv om mobilen har ligget i vand i omkring ni måneder.

Men fundet af mobilen og drengenes båd har ikke kun givet familierne håb om, at drengenes skæbne bliver opklaret. Mobilen er nu også blevet genstand for en bitter konflikt mellem de to sørgende familier.

For mens Austin Stephanos far, Blu, forlanger at få mobilen udleveret, så vil Perry Cohens familie i stedet havde mobilen undersøgt af en tredjepart. Pamela Cohen mener nemlig, at iPhone-mobilen – måske – kan indeholde flere sms’er, der kan kaste lys over drengenes skæbne.

Pamela Cohen har derfor lagt sag an mod Stephanos-familien i håb om, at hun vinder, så mobilen skal forblive i myndighedernes varetægt, hvor den kan blive gransket nærmere.

I sagsanlægget kommer Pamela Cohen endnu med en opsigtsvækkende teori. Ifølge hende viser nye billeder af drengenes bjærgede båd tegn på, at drengene kan have været udsat for en forbrydelse:

- Det vi vidste, før båden blev fundet, var meget lidt. Af de billeder, som vi har mi, så ved vi, at båden var beskadiget, før at stormen ramte. Så vi ved ikke, hvorvidt der har været uærligt spil involveret eller ej, siger moderen advokat, Guy Rubin, til det amerikanske medie WPBF.

- Måske er stormen den mest logiske forklaring, men måske blev de bortført. Og måske var der tale om uærligt spil, fordi deres udstyr var flere tusind dollar værd. Men hvis deres båd var i stykker, hvorfor var der så ikke andre sejlere, der stoppede og hjalp dem? Og vi ved heller ikke, om der var en tredje person på båden, fortsætter advokaten.

Det var et norsk fragtskib, der gjorde fundet den 18. marts. Fragtskibet spottede den tomme båd omkring 160 kilometer fra Bermudas kyst – og godt 1.600 kilometer fra det sted, hvor drengene sidst blev set i live i juli sidste år.

Se billeder fra sagen i galleriet herunder:

Austin Stephanos og Perry Cohen - drenge der forsvandt

Sponsoreret indhold