Krimi21. oktober 2019

Emilie Mengs mor: - Nogle gange kan jeg næsten høre hende råbe om hjælp

17-årige Emilie Mengs morder er aldrig blev fanget, efter den unge pige i julen 2016 blev fundet dræbt i et moseområde. Nu står hendes mor frem i håbet om, at det vil hjælpe efterforskningen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/emilie-meng-12122017.jpg
 Foto: Privatfoto

I dokumentarserien ”Emilie Meng - en efterforskning går galt”, som bliver sendt i tre afsnit på DR, fortæller den sønderknuste mor, hvordan tiden efter datterens død har været for hende og familien.

- Jeg har ikke sovet en hel nat, siden det skete. Nogle gange har nætterne været virkeligt slemme at komme igennem. Når jeg er vågnet, har jeg ikke vidst, hvad jeg skulle gøre af mig selv. Så har jeg de her frygtelige billeder, siger moren i DR-dokumentaren.

17-årige Emilie Meng forsvandt på tragisk vis 10. juli 2016 efter en bytur med nogle veninder. Juleaftensdag samme år blev hendes lig fundet i et moseområde ved Borup omkring 50 kilometer fra, hvor hun forsvandt.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/emilie_meng_1.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Emilie Meng er begravet i Korsør (Foto: Kaspar Wenstrup)

På et pressemøde dagen efter det uhyggelige fund meldte politiet ud, at unge Emilie havde været udsat for en forbrydelse.

- Nogle gange kan jeg næsten høre hende råbe om hjælp. Der er det, jeg næsten ikke kan være i mig selv, fortæller Emilie Mengs mor i mandagens program.

Moren fortæller, hvordan hun gik ind på datterens værelse om morgenen. Hun troede, at Emilie lå og sov, men fandt i stedet en tom seng.

Familie og veninder håber, at deres medvirken i dokumentaren nu kan opklare mordet.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/politi-ritzau.jpg
 Foto: Ritzau

Liget af Emilie Meng blev fundet i dette moseområde (Foto: Ritzau Scanpix)

- Det gør hun, fordi hun håber at nogen, der eventuelt måtte sidde inde med viden i sagen, vil stå frem, fortæller Meng-familiens bistandsadvokat, Mai-Brit Storm Thygesen, til Ekstra Bladet.

I dokumentaren bliver der også for første gang vist billeder og lyd af Emilie, kort tid inden hun sporløst forsvandt fra Korsør station.

Det er en veninde, der har optaget de sidste billeder af Emilie Meng.

Hun fortæller også om den morgen, hvor de tidligt om morgenen ankom til stationen. Ifølge veninden forsøgte hun og to andre at overtale Emilie Meng til at tage en taxi sammen.

Men Emilie ville gå hjem. Hendes veninder så hende for sidste gang, da hun gik ned ad en sti mod sit hjem i Korsør.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har været genstand for alvorlig kritik efter deres efterforskning af det bestialske drab.

Den kritik rejses i høj grad i dokumentaren. Kritikken bakker den knuste mor også op om.

- Hvad kan snart ikke være gået galt. Jeg synes jo, at næsten alt, jeg har hørt om, er gået galt, udtaler Emilie Mengs mor.

- Jeg er ikke der i dag, hvor jeg kan holde det ud. Det gør det selvfølgelig ikke bedre, at der ikke er kommet en afklaring. Det er som et åbent sår, siger hun videre.

Sponsoreret indhold