Krimi12. april 2024 (opd. 12. april 2024)

Efter voldsom eksplosion i rækkehus: Politiet undersøger SoMe-udfordring

Fire børn og en kvinde på 44 år er kommet alvorligt til skade efter en eksplosion i et rækkehusområde i Helsinge
Politi og redningsmandskab rykkede massivt ud torsdag aften, da fire piger og en voksen kvinde kom alvorligt til skade i forbindelse med en eksplosion i et rækkehus i Helsinge.
Politi og redningsmandskab rykkede massivt ud torsdag aften, da fire piger og en voksen kvinde kom alvorligt til skade i forbindelse med en eksplosion i et rækkehus i Helsinge.
 Foto: Presse-fotos

LÆS OGSÅ: Efter eksplosion i rækkehus: Finder større antal dåser med tørshampoo

Politet arbejder i øjeblikket ud fra flere teori om, hvad der forårsagede eksplosionen torsdag aften i rækkehuset i Helsinge.

Blandt dem er udfordringer på de sociale medier med spraydåser og lightere.

Det fortæller vicepolitiinspektør i Nordsjællands Politi i et interview med TV 2.

- Det indgår i vores teorier, men det er ikke et fænomen, som vi ellers er bekendt med i vores politikreds, forklarer hun.

- Der er fundet et større antal dåser tørshampoo på stedet, og vi arbejder derfor ud fra en teori om, at det er uforsigtig omgang med disse i kombination med brug af lightere, der har forårsaget branden.

Politiets teknikere har dagen igennem arbejdet ved rækkehuset, men der ventes ikke et endeligt resultat af undersøgelsen før næste uge.

DailyMail har flere gange skrevet om udfordringerne på de sociale medier. I dag har de offentliggjort en video med unge mennesker, der sætter ild til indholdet af en spraydåse og derved laver en ilflamme.

En pige på 10 år, tre piger på 13 år og en kvinde på 44 år kom alvorligt til skade under eksplosionen.

Nordsjællands Politi oplyser videre, at de fire piger alle var på det samme værelse, da eksplosionen skete.

Til værelset var døren låst, hvilket ifølge vicepolitiinspektøren også gjorde redningen af de tilskadekommende sværere.

En 43-årig nabo kom også til skade under eksplosionen, da han hjalp med at redde børnene i huset ud. Han har fortalt, hvordan han måtte sparke døren ind til værelset.

Sponsoreret indhold