Krimi13. november 2020

Den brutale seriemorder The Yorkshire Ripper er død med coronavirus

Tilbage i 70’erne var Peter Sutcliffe en af de mest frygtede seriemordere i England. Nu er han død 74 år gammel af coronavirus
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/peter_sutcliffe.jpg
 Foto: MEGA

En af Englands og historiens mest berygtede og brutale seriemordere er fredag i en alder af blot 74 år død med coronavirus.

Det oplyser CNN.

Peter Sutcliffe, måske bedre kendt som ”The Yorkshire Ripper” blev dømt til livstid bag tremmer tilbage i 1981, efter han mellem 1975 og 1980 formåede at dræbe 13 kvinder og forsøge sig med syv yderligere.

De første 35 år af hans livstidsdom afsonede han på et topsikret psykiatrisk hospital. Men i 2016 blev han vurderet stabil nok til at kunne blive overflyttet til fængslet Frankland i Durham.

Havde en mission

Da Peter Sutcliffe blev fanget og fængslet i 80’erne lød hans tilståelse, at han var på en mission tildelt af Gud, der gik ud på, han skulle slå prostituerede ihjel.

Hans første offer blev derfor den 28-årige Wilma McCann, som han slog ihjel kun ét år efter, at han var blevet gift.

https://imgix.seoghoer.dk/mega714889_001.jpg
 Foto: MEGA

Seriemorderens første offer, Wilma var kun 28 år gammel og mor til fire, da hun den skæbnesvangre nat på vej hjem blev brutalt slået ihjel. Foto: MEGA

- Efter den første gang, så udviklede jeg et had mod prostituerede. På den måde kunne jeg bedre retfærdiggøre overfor mig selv, at jeg havde angrebet og dræbt Wilma McCann, lød det dengang fra ham til politiet.

Stoppet med stjålne nummerplader

Efter fem års frit spil for den berygtede seriemorder blev han endeligt fundet og fængslet i januar 1981, da politiet stoppede ham for at køre rundt med stjålne nummerplader.

På passagersædet sad Oliva Reivers - en sexarbejder. Og det var reelt det, der fik politibetjente til at kigge nærmere på føreren, der passede perfekt på beskrivelsen af den berygtede seriemorder.

Betjentene sendte ham derfor af sted til afhøring, og da de efterfølgende gennemsøgte hans bil fandt de både en hammer og en kniv - hans foretrukne værktøj.

Hans yndede fremgangsmåde var nemlig at slå sine ofre i hovedet med hammeren eller en anden tung, stump genstand for bagefter at stikke dem utallige gange.

Efter omkring to dages afhøring valgte han til sidst at indrømme alle mordene og detaljeret beskrive, hvad der var sket med hver og et af hans ofre.

Sponsoreret indhold