Krimi3. marts 2019

De kendtes blakkede fortid: Vold, Våben og knivstikkeri

En række kendte mennesker har vovet deres lovende karrierer og lagt sig ud med lovens lange arm. Lige fra knivstikkeri og hash-smugling til vold og usædelig opførsel. Læs her om de kendte danskeres kriminelle fortid
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/collage_1.jpg
 (Foto: Thomas Laursen, Dan Mariegaard, Mikael Rieck )

Vi elsker at følge dem i fjernsynet, på fodboldbanen eller når de giver den gas på en scene. Men her kigger vi lidt ned i deres blakkede fortid.

Linse Kessler

Vi kender hende bedst som bryggens dronning. Hun har medvirket i flere reality-programmer og er også bokseren Mikkel Kesslers storesøster.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/linse_kessler_9.jpg

(Foto: Thomas Laursen)

Men før hun sprang ud i mediekarrieren havde hun gang i en mere lyssky karriere. Den barmfagre blondine har siddet bag tremmer i alt syv år for blandt andet hash-smugling, knivstikkere, ulovlig våbenbesiddelse.

Men værst var det, da hun nøje planlagde at stikke en kvinde ned med en kniv, fordi hun blandede sig i en strid mellem Linse selv og hendes dengang voldelige rockerkæreste, der ikke ville lade hende være i fred.

Flere af sine domme har hun afsonet i Vestre Fængsel og Horserød Statsfængsel. Men i 1995 formåede hun, som den første kvindelige indsatte, at flygte fra Haderslev Arrest, fordi hun angiveligt savnede sin datter Geggo, der kun var fem år på det tidspunkt.

’Familien på Bryggen-stjernen’ har dog flere gange sagt til flere medier, at den slags for længst er ovre.

L.O.C

Rapperen L.O.C med det borgerlige navn Liam O’ Connor blev i 2012 hevet i retten for at have slået en mand med en knytnæve på en festival i Middelfart.

Rapperen, der er gift og har barn sammen med Christiane Schaumburg-Müller, slap dog for at komme ind og ruske tremmer. Hans dom lød på 40 dages betinget fængsel.

Han nægtede sig skyldig, og hans venner og kolleger bakkede ham op i retten. Men en lang række af vidner fortalte en anden historie.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/loc_0.jpg

Foto: Dan Mariegaard

Også tilbage i 2003 var den pige-populære musiker også ude med næverne. Han blev idømt 74 timers samfundstjeneste, efter et slagsmål i hjembyen Aarhus, hvor han blandt andet overfaldt to betjente.

Mon han i dag tænker: ’Undskyld (so), det var ikke sådan, det skulle gå’ om de to sager?

Anni Fønsby

I 2010 afslørede en række telefonaflytning, at Anni Fønsby drev bordelvirksomhed. Hun blev idømt to års ubetinget fængselsstraf for rufferi.

Mens hun afsonede sin dom i Horserød statsfængsel forlod hendes daværende mand, Erik Damgaard, hende.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/anni_foensby_2.jpg

(Foto: Mikael Rieck)

I foråret 2013 var Anni igen på fri fod efter at have siddet bag tremmer i et år og 48 dage. Løsladelsen blev fejret med en kæmpe fest i Søpavillionen i København.

I starten af sidste år stod hun igen foran en dommer, dog i en lidt mindre alvorlig sag. Hun havde overtrådt færdselsloven tre gange og blev i retten i Helsingør idømt 40 timers samfundstjeneste.

Nicki Bille

Man skal næsten have levet under en sten, hvis ikke man har opdaget, at skandalefodboldspilleren Nicki Bille har lagt sig lidt for hårdt ud med lovens lange arm.

Listen over Billes skandaler er efterhånden ved at fylde lidt på den ikke så rene straffeattest – så hæng i.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nicki_bille_i_kamp.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

I juni 2018 modtog han 30 dages ubetinget fængsel for vold og usædelig opførsel. Under en bytur i Monaco slog han en kvinde og tog kvælertag på en anden kvinde.

I april 2015 slap han for at ruske tremmer, men blev idømt 60 dages betinget fængsle og 80 timers samfundstjeneste for have modsat sig en anholdelse og i den forbindelse også at have bidt en politibetjent i armen.

Det kostede Bille en bøde på 8000 kroner, da han i 2013 blev anholdt i Norge for gadeuorden. Her havde han smadret glad, spyttet på en ansat og slået ud efter folk på et diskotek.

I 2009 fik han 40 dages betinget fængsel for vold.

Og som om det ikke var nok er han lige nu tiltalt i to sager, der skal for retten i starten af marts. Den ene af sagerne skete tilbage i oktober sidste år, hvor Bille ifølge anklageskriftet skulle have truet en person med ’et luft- og fjedrevåben’, for at skabe ’alvorlig frygt’ for en persons liv og helbred.

I samme sag er han også tiltalt for at have båret et luftvåben på en uforsvarlig og ubetryggende måde ved at have båret den i bukselinningen. Her fandt politiet også et 0,26 gram kokain til eget forbrug.

I den anden sag er han tiltalt for vold mod en dørmand ved natklubben Level i København. Ifølge anklageskriftet tildelte han ’1-2 knytnæveslag i ansigtet’, så han fik et hævet venstre øje og blodsprængninger omkring øjet.

Nicki Bille nægter sig skyldig i samtlige af de anklager

Yahya Hassan
Den kontroversielle digter var på alles læber, da han tilbage i 2013 udkom med digtsamling, der havde det opfindsomme navn ’Yahya Hassan’.

Den rapkæftede århusianer havde dog efterfølgende ikke kun svært ved at holde sig ud af medierne, men også fængslet. Han blev i 2016 idømt et år og ni måneders ubetinget fængsel for blandt at skyde en 17-årig dreng i foden i Aarhus.

Den professionelle provokatør blev i december 2017 igen sat på frem fod, men kunne ikke holde sig på dydens smalle sti.

I oktober 2018 var den 23-årige digter anklaget for 42 lovovertrædelser fra vold og trusler til hærværk og brud på tilhold mod at opsøge en ekskæreste.

Det blev idømt en psykiatrisk behandlingsdom for, da en rets psykiatrisk erklæring fastlog, at digteren formentlig var sindssyg, da forbrydelserne fandt sted.

Janni Ree
Oddset Janni, som var frontfigur for Danske Spil, blev i 2013 idømt et år og tre måneders fængsel for at franarre en ældre mand hans formue.

I samarbejde med sin far forsøgte den tidligere model at franarre en velhavende, ældre mand hans formue. Manden var syg, og retten vurderede, at datteren og faren havde fået mindst en million kroner ud af snyderiet.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/janni_ree_0.jpg

(Foto: Thomas Laursen)

I dag kan man følge Janni Ree, som tidligere har heddet Janni Christiansen, og som i dag er gift med rigmanden Karsten Ree, i det populære reality-program ’Forsidefruer’.

Popstar-Jon

I starten af 00’erne sang alle med på ’Right Here Next To You’. Og dem der var børn og unge på daværende tidsunkt, kan helt sikkert huske Jon Nørgaard, der blev kendt i TV’s sangkonkurrence Popstars.

Men den unge mand knuste mange pigehjerter, da han tilbage i 2003 sad på anklagebænken i en voldssag i retten i Grenaa.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/popstar.jpg

Foto: Thomas Lauersen

Den dengang kun 18-årige sanger været i slagssmål med en jævnaldrene fyr i byen. Billeder af den anden fyr, der var fuldstændig forslået i ansigtet, ramte hurtigt avisforsiderne.

Og ligeså hurtigt blev den ellers så charmerende sanger forvandlet til et monster. Jon slap dog med skrækken, da han blev idømt en betinget fængselsstraf på 60 dage og 60 timers samfundstjeneste.

Nicklas Bendtner

Det er ikke den første bold-tosse på listen over kriminelle kendte. Nicklas Bendtner er netop blevet færdig med at afsone en voldsdom på 50 dages fængsel for vold mod en taxachauffør efter en bytur i København.

Det gjorde han i sin store lejlighed i København med en fodlænke om anklen.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nicklas-bendtner-0211-2018.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Foto: Dan Mariegaard

En video fra taxaen, som også blev brugt i retten, viste Bendtner tildele knytnæveslag og udføre spark på taxachaufføren.

Tilbage i 2011 blev den kulørte fodboldspiller, der har et barn med Caroline Flemming, stoppet af politiet for at køre 165 km/t. Det udløste en midlertidig frakendelse af kørekortet i 56 dage og en bøde på omkring 6000 kroner.

Sponsoreret indhold