Nyheder23. april 2015

Nicki Bille bed kvindelig betjent: Nu har han fået sin dom

Fodboldbissen er lige nu i Københavns Byret i en sag om vold mod politiet
Af af
Nicki Bille Nielsen blev torsdag idømt 60 dages betinget fængsel i en sag, der fandt sted efter en våd bytur i det københavnske natteliv. Her forlader han retten
Nicki Bille Nielsen blev torsdag idømt 60 dages betinget fængsel i en sag, der fandt sted efter en våd bytur i det københavnske natteliv. Her forlader han retten
 Foto: Kaspar WenstrupNicki Bille Nielsen har torsdag eftermiddag modtaget sin dom i en sag, der involverede vold mod en kvindelig betjent.

Den 27-årige fodboldspiller blev i Københavns Byret idømt 60 dages betinget fængsel med et års prøvetid - samt 80 timers samfundstjeneste.

- Du bed Malene (den kvindelige betjent, red.). Vi lægger vægt på, at du har en tidligere voldsdom, sagde dommeren blandt andet ved strafudmålingen.

Nicki Bille sad fra morgenstunden på anklagebænken i Københavns Byret, hvor politiet havde anklaget ham for tre forhold, som fandt sted påskenat sidste år.

Her var Evian-angriberen taget i byen efter en privat påskefrokost, men den festlige aften eskalerede og resulterede i, at han endte i håndjern - og bed en betjent. Vold mod tjenestemand har en straframme på otte år.

Nicki Bille 'slap' altså med 60 dages betinget fængsel med et års prøvetid - samt 80 timers samfundstjeneste. Dommerne lagde blandt andet vægt på, at volden ikke var i den hårde ende samt Nicki Billes gode personlige forhold.

Nicki Bille valgte at udbede sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen. Han ønskede ikke at kommentere dommen over for journalisterne, der var til stede i retten.

LÆS OGSÅ: Nicki Bille tiltalt for at bide en betjent

SE og HØR opdaterede løbende fra retssagen. Du kan læse eller genlæse SE og HØRs dækning af retssagen herunder:

Episoden blev tordag oprullet i retten. Her kom det frem, at fodboldbissen ifølge politiets anklage blev både "støjende og voldelig", da han festede i indre By.

Han sparkede blandt andet til en parkeringsautomat og en cykel, blev der fortalt i Københavns Byret torsdag formiddag. Det ophidsede optrin skyldtes blandt andet, at Nicki Billes kæreste var taget hjem. På dét tidspunkt var Nicki Bille "halvfuld".

Nicki Bille: - En betjent tog fat i mig. Så eskalerede det
I retten kom det blandt andet frem, at fodboldspilleren "var oprørt og ringede til hende, for at hun skulle komme tilbage". Derefter sparkede han til en p-automat og en cykel.

- Det var dumt, fortalte Nicki Bille i retten torsdag morgen og tilføjede:

- En betjent tog fat i mig. Så eskalerede det. Jeg havde lyst til at være alene. Først da personen tager rigtig fat i mig, opdager jeg, at det er politiet, sagde Nicki Bille fra anklagebænken.

Ifølge politiet strittede fodboldspilleren så meget imod, at han ifølge anklagen "lagde hindringer i vejen for de to betjente". De to betjente måtte bruge peberspray for at pacificere fodboldspilleren.

LÆS OGSÅ: Nicki Bille tiltalt for vold

- Jeg fik et kæmpe chok. Fik spray i øjnene. De forsøgte at vride armene om bag ryggen. Min intention var ikke at arbejde mod politiet, sagde Nicki Bille i retten, hvor han tilføjede, at hans ven filmede optrinnet.

Herefter kom der en tredje betjent, og Nicki Bille blev placeret på bagsædet af patruljevognen. Det var her, at den mest alvorlige lovovertrædelse blev begået af Evian-angriberen: Han bed ifølge anklagen den kvindelige betjent. Dét har en straframme på otte år.

Betjent: - Han var en tikkende bombe
Selv afviste fodboldspilleren i retten, at han skulle have sat tænderne i den kvindelige betjent:

- Jeg blev mast ned på bagsædet af den kvindelige betjent. Jeg bed hende ikke. Jeg ved ikke, om hun har mærket en tand, da hun pressede mig ned, fortalte Nicki Bille fra anklagebænken.

Omkring kl. 10:00 blev det den kvindelige betjents tur til at afgive forklaring. Hun har været ansat siden 2009 og har med egne ord aldrig oplevet en så svær anholdelse.

- Jeg forsøger at stoppe ham. Han virker som en tikkende bombe. Så jeg venter lige på en kollega. Så han bliver han (Nicki Bille, red.) bedt om at vælge mellem at falde til ro eller at få peberspray. Han stritter imod, forklarede den kvindelige betjent i retten.

- Jeg har aldrig brugt så lang tid på at lægge en person i håndjern. Han ligger og råber op om, at han er landsholdsspiller, fortalte den kvindelige betjent torsdag formiddag i Københavns Byret.

Herefter fortalte hun, at Nicki Bille "bider mig og griner".

- Han siger, at jeg er magtliderlig og burde have noget pik, sagde den kvindelige betjent, som efter påske-optrinnet var på skadestuen, hvor lægerne konstaterede et "lille rødt mærke" i højre underarm.

Dét undrede dog Nicki Billes forsvarer: Hvorfor er der kun et rødt mærke, hvis hun er blevet bidt. Burde der så ikke være to røde mærker - efter henholdsvis tænderne i over- og undermund?

LÆS OGSÅ: Nicki Bille klager over anholdelse

Mandlig betjent: - Jeg tror, han vil springe på os
Efter cirka en halv times afhøring af den kvindelige betjent tog en mandlig betjent plads for at afgive forklaring.

- Han er så meget oppe at køre, at jeg tror, han vil springe på os, sagde den mandlige betjent om Nicki Billes opførsel 18. april sidste år.

- Han er meget stærk og spænder i hele kroppen. Tiltalte beder sine venner om at videofilme, fortalte den mandlige betjent i retten.

- Han er sur og siger, at Malene (den kvindelige betjent, red.) skal have noget pik.

Nicki Bille blev ikke tilbudt sanering - det vil sige udvaskning af den peberspray, han havde fået i øjnene. Betjentene vurderede, at Nicki Bille var for ophidset.

Omkring kl. 10:45 var der endnu en afhøring i sagen, som begyndte klokken 09:30 . Det har været en lang formiddag i retten, rapporterede SE og HØRs udsendte:

- En af tilhørerne i retssalen er faldet i søvn, fortæller SE og HØRs journalist, som befinder sig i retslokalet.

Politi: - Han virkede som én, der var på stoffer
Den nye afhøring var af politiets gruppefører den pågældende aften.

- Han virker som én, der har taget stoffer. Amfetamin eller kokain, sagde gruppeføreren i retten. Nicki Bille rystede afvisende på hovedet, da betjenten nævnte stofferne.

Efter en kort pause blev det omkring kl. 11.10 tid til afhøringen af flere vidner - blandt andet vidnet, som filmede optrinnet:

- Det var et absurd teater. Jeg stod 15 meter væk og filmer, fordi det så meget voldsomt ud. Nicki nærmest 'ormede' sig, fortalte vidnet i retten.

Et andet vidne kunne fortælle, at Nicki Bille "virkede ked af det og frustreret".

- Lige efter episoden skrev jeg til Nicki Bille, at det havde været en rystende oplevelse, forklarede vidnet omkring klokken 12 i retten. Herefter var der en længere frokostpause, hvorefter sagen igen gik i gang omkring klokken 13:15 - igen med afhøring af et vidne:

- Min kæreste og jeg har været ude at spise og er på vej hjem, da vi ser en person sparke til en p-automat og en cykel. Politiet møder op. Der råbes. De forsøger at få kontrol over situationen, berettede vidnet i retten.

- Personen vil ikke i politietis varetægt. Der samarbejdes ikke, forklarede vidnet:

- Nogle venner filmede episoden, og det generede politiet.

Videoklip afspillet: - Jeg gør ikke noget!
I retten blev der omkring klokken 14.00 afspillet flere videoer, der blev optaget den pågældende nat sidste år. I videoerne kunne man se fodboldspilleren blive forsøgt anholdt af betjentene. Dommeren forlangte i Københavns Byret at se den første video igen. Her kunne man tydeligt høre fodboldspilleren.

- Jeg gør ikke noget. Jeg gør ikke noget!, kunne man blandt andet høre Nicki Bille råbe på den første video.

Afspilningen af videoerne blev efterfulgt af en gennemgang af Nicki Billes tidligere straffesager - dette er nemlig ikke første gang, at fodboldspilleren er havnet i problemer med loven. I 2009 modtog han således en voldsdom, efter at han havde uddelt knytnæveslag. Dengang blev han idømt samfundstjeneste.

Omkring klokken halv tre - altså efter fem timer i retten - begyndte både forsvarer og anklager at procedere.

- Meget tyder på, at Nicki Bille har været i en tilstand, hvor han ikke har registreret, hvad der foregik. Om det har været alkohol, ved jeg ikke. Anmoder om, at anklageskriftet følges. Han bør have mindst 60 dage ubetinget, lød det blandt andet fra anklageren.

Herefter blev det forsvareren Peter Bergs tur til at procedere:

- Det er meget voldsomt at se videoen. Han skal højst have en betinget dom med en prøvetid på et år, sagde forsvareren og tilføjede, at Nicki Bille ikke selv havde yderligere kommentarer.

Herefter begyndte voteringen, og omkring klokken 15:20 faldt dommen så.

Den 27-årige fodboldspiller blev idømt 60 dages betinget fængsel med et års prøvetid - samt 80 timers samfundstjeneste.

- Du bed Malene (den kvindelige betjent, red.). Vi lægger vægt på, at du har en tidligere voldsdom, sagde dommeren blandt andet ved strafudmålingen.

Vold mod tjenestemand har en straframme på otte år.

Nicki Bille 'slap' altså med 60 dages betinget fængsel med et års prøvetid - samt 80 timers samfundstjeneste. Dommerne lagde blandt andet vægt på, at volden ikke var i den hårde ende samt Nicki Billes gode personlige forhold.

Nicki Bille valgte at udbede sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen.

Sponsoreret indhold