Krimi 20. januar

Cleo Smith blev kidnappet: Nu overvejer forældrene drastisk valg

Australske Cleo Smith blev verdenskendt, da hun i november sidste år blev reddet efter en 18 dage lang kidnapning. Nu overvejer hendes forældre at tage en drastisk beslutning for at beskytte hende fremadrettet
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Langt de fleste husker både ansigtet og navnet på den lille australske pige, der forsvandt fra et telt i oktober sidste år.

I 18 dage ledte familie, venner og politi efter den lille pige, indtil miraklet skete: Betjente fandt frem til det hus, hvor 4-årige Cleo Smith havde været holdt kidnappet i hele 18 dage.

Historien endte på forsiderne over hele Australien – ja over hele verden – og historien bliver formentlig endnu engang rullet ud, når gerningsmanden senere skal i retten.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Det første foto af en befriet Cleo Smith gik verden rundt. Foto: Ritzau Scanpix

Familien til Cleo Smith overvejer derfor nu, hvordan de bedst kan beskytte deres lille datter fra det uundgåelige rampelys.

De overvejer blandt andet, om de skal give Cleo Smith et andet navn, så hun lettere kan vokse op uden at blive stemlet som ”pigen der blev kidnappet”.

Det skriver det australske medie News.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Cleo Smith forsvandt fra sit telt i oktober. Foto: Ritzau Scanpix

Cleo Smiths mor Ellie Smith og stedfar Jake Glidden har søgt råd og vejledning hos andre familier, der har gennemlevet noget lignende. Og det er formentlig i disse samtaler, at forældrene har overvejet den drastiske beslutning.

En retspsykiater ved navn Tim Watson-Munro fortæller til det australske medie, at det er en både stor og drastisk beslutning at ændre et barns identitet, og han tilføjer, at der skal være en ganske fornuftig årsag til det.

- Jeg kan sagtens forstå, at de ikke vil stå frem, og at de ikke ønsker at tiltrække sig opmærksomhed, de vil gerne være en naturlig del af samfundet. Man bliver nødt til at have barnets alder med i betragtningen, og også barnets følelse af identitet på det givne tidspunkt, fortæller retspsykiateren.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Cleo Smiths forældre med eftersøgningen af deres datter. Heldigvis kom hun hjem i live. Foto: Ritzau Scanpix

Cleo Smith blev kidnappet fra familiens telt i nærheden af Carnavon i det vestlige Australien den 16. oktober.

Efter en intensiv eftersøgning fandt betjente hende omkring tre uger senere i et hus i Carnavon. 36-årige Terence Darrell Kelly blev kort efter anholdt og sigtet. Han skal i retten 24. januar.

Sponsoreret indhold