Krimi 31. maj 2019

Britta Nielsen risikerer 12 års fængsel for millionsvindel

Normalt koster det op til otte års fængsel, når der svindles for store millionbeløb. Men i anklageskriftet mod Britta Nielsen fremgår det, at anklagemyndigheden vil sprænge strafferammen for bedrageri
(Foto: Ritzau Scanpix)
 1. Britta Nielsen kom for alvor på danskernes læber, da det kom frem, at den 64-årige kvinde angiveligt havde svindlet Socialstyrelsen for over 100 millioner kroner.
 2.  
 •  
 • Nu er anklageskriftet mod Britta Nielsen netop blevet offentliggjort. Det viser, at der er rejst tiltale for groft bedrageri, embedsmisbrug og dokumentfalsk af bagmandspolitiet. Det skriver DR.

  Britta Nielsen er tiltalt for at have bedraget sig til knap 117 millioner kroner for sit arbejde i Socialstyrelsen.

  Ifølge tiltalte har hun overført 116.915.658 kroner til sig selv. De fleste af overførelserne skete i perioden fra juli 1997 til januar 2018.

  Og det risikerer hun altså en straf på op til 12 år, i det anklagemyndigheden mener, at de kan bruge en paragraf i straffeloven, der i særligt grove tilfælde kan øge straffen med yderligere 50 procent.

  For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

  Svindlen skete ifølge anklageskriftet ved, at Britta Nielsen indtastede sin egne kontonumre i Socialstyrelsens systemer.

  Det skriver Ekstra Bladet. På den måde var det muligt for hende at overføre tilskudsmidler, der skulle være gået til SATS-puljeprojekter, direkte ind på sin egen konto.

  Kræver 113 millioner konfiskeret

  Hun er også anklaget for at have begået dokumentfalsk. I anklageskriftet fremgår det, hvordan hun angiveligt sendte et forfalsket dokument videre til en medarbejder i Socialministeriet.

  Det så umiddelbart ud som om, at dokumentet var underskrevet af en revisor fra revisionsvirksomheden PwC. 

  Bagmandspolitiet SOIK kræver som en del af straffen at konfiskere mere end 113 millioner.

  Men også en række genstande og pengebeløb fra Britta Nielsen to døtre Karina Jamilla Hayat og Nadia Samina Hayat og sønnen Jimmy Jamil Hayat.

  Herunder blandt andet en Audi A4, en andelslejlighed i Hvidovre og en Mercedes c220. 

  Sponsoreret indhold