Britta Nielsen tiltalt for svindel

Britta Nielsen i retten i Sydafrika.

Britta Nielsen i retten i Sydafrika.

Foto: Phill Magakoe

Britta Nielsen er blevet tiltalt for svindel.

Den 64-årige kvinde, der over flere årtier svindlede i Socialstyrelsen, er blevet tiltalt for bedrageri, embedsmisbrug og dokumentfalsk.

Det skriver Anklagemyndigheden i en pressemeddelse.

Britta Nielsen bliver tiltalt for at have svindlet med offentlige midler i 25 år, oplyser Statsadvokaten for særlig økonomisk og international kriminalitet (SØIK).

Over 300 gange overførte Britta skattekroner til sin private konto. I alt er hun tiltalt for at have svindlet for 117 millioner kroner i perioden 1993 til 2018.

- Det er stærkt ødelæggende for tilliden til den offentlige sektor, hvis personer, der er sat til at administrere vores fælles værdier, misbruger den stilling og dermed den tillid, de er blevet betroet. Det siger sig selv, at det er en særdeles alvorlig sag, hvis man som medarbejder i den offentlige sektor beriger sig selv på bekostning af samfundet.

- Det er derfor vigtigt, at den type sager efterforskes meget grundigt og samtidig bliver behandlet så hurtigt som muligt, og jeg er meget tilfreds med, at der efter relativt kort tid nu er blevet rejst tiltale i sagen, siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen i pressemeddelsen.

Flygtede til Sydafrika

Britta Nielsen flygtede til Sydafrika, da myndighederne begyndte at interesse sig for hendes aktiviteter. '

Faktisk havde Socialstyrelsen tidligere indberettet hende, men grundet fejl i systemet blev sagen ikke taget op.

I Sydafrika ejede Britta Nielsen flere huse sammen med sin ældste søn. Ekstra Bladet har tidligere afsløret, at hun havde købt diamanter og solgt dyre biler i landet under flugten.

Officielt indgav Socialstyrelsen 25. september 2018 en anmeldelse til politiet.

Der gik en måned, inden politiet i Sydafrika anholdte Britta Nielsen. De danske myndigheder anmodede kort efter om at få hende udleveret.

8. november sidste år var hun igen politiets varetægt, dagen efter landede hun i Danmark og blev anholdt. Lige siden har hun siddet varetægtsfængslet.

Brittas søn er også anholdt og varetægtsfængslet. Han er sigtet for hæleri af særlig grov karakter.

Brittas to døtre er også sigtet for hæleri, men de er ikke fænglset.

Børnene nægter sig skyldige, hvorimod Britta endnu ikke har forholdt sig til tiltalen.

SØIK kan ikke oplyse, hvornår Britta Nielsens sag kommer for retten. De efterforsker stadigvæk sagen for at undersøge om, der kan rejses tiltale mod andre.

Opdateres.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close