Krimi10. april 2024

Brian Sandberg om forbudssag: – Bandidos forsvinder ikke

Den tidligere mangeårige rocker Brian Sandberg tror ikke på, at et forbud mod rockerklubben Bandidos vil få dem til at forsvinde
Flemming " Don Ø " Østergaard fylder 80 år Dato: 17.11.2023 Sted: BMW forhandler Jan Nygaard, LyngbyJournalist: Sara NørgaardFoto: Copyright: Martin Høien/Aller Media Danmark
Brian Sandberg var i mange år kendt som Gucci-rockeren. I slutningen af 00'erne var han medlem af Hells Angels og involveret i en blodig bandekrig – i den forbindelse blev der skudt efter ham flere gange.
 Foto: Martin Høien

LÆS OGSÅ: Brian Sandberg om lukning af Pusher Street: Idioter, mand!

Nu skal vi til det igen, har Justitsministeriet besluttet.

I 2021 lykkedes det den danske stat at gøre bandegrupperingen Loyal To Familia (LTF) ulovlige. Siden er banden vokset støt, og de er for tiden i en blodig konflikt med landets ældste rockergruppering, Hells Angels, mener politiet.

Nu har Justitsministeriet besluttet, at de vil prøve at gøre rockerklubben Bandidos MC forbudt ved lov, lød det fra justitsminister Peter Hummelgaard på et pressemøde kort over middag.

Det sker efter politiet i flere måneder har efterforsket, om der er grundlag for at indlede en forbudssag mod foreningen, der selv mener, at de er en lovlig motorcykelklub.

Onsdag afslørede Justitsministeriet så, at en ny forbudssag er rykket tættere på – denne gang mod Bandidos MC, der i endnu højere grad end LTF hviler på sine rygmærker og klubhuse landet over.

Netop af den grund mener justitsminister Peter Hummelgaard også, at et forbud ville være et hårdt slag for rockerklubben, lød det på dagens pressemøde.

Det er den mangeårige Hells Angels og senere Bandidos-rocker Brian Sandberg langt fra enig i.

Brian Sandberg
Brian Sandberg har været medlem af Hells Angels af to omgange. I 2012 lavede han det forbudte skifte, da han trak i Bandidos-vesten med den bevæbnede desparado på ryggen.
 Foto: Privat

Det fortæller han i et interview med Ekstra Bladet, hvor han gør sig som kommentator på rocker- og bandeområdet.

– Det vil være irriterende for dem, at de ikke kan vise deres mærker og symboler, men det vil som sagt ikke få dem til at forsvinde, lyder Brian Sandbergs vurdering.

Ifølge den mangeårige rocker kan man ikke bare tage et viskelæder og viske de personer, som er medlemmer af Bandidos MC, ud, forklarer han til formiddagsavisen.

ARKIVFOTO 2011 af Brian Sandberg foran retten i Glostrup torsdag d. 29. september 2011- - Se RB 19/11 2012 16.25. Anklagere og forsvarere ligger langt fra hinanden i kravet om straf til 14 rockere, som tirsdag får deres dom i danmarkshistoriens største rockersag. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2012)
I 2011 blev Brian Sandberg idømt en lang fængselsstraf for blandt andet at have sendt unge rockere i byen for at slå ihjel - den dom blev senere omstødt af Østre Landsret. Attentaterne blev ifølge politiet begået under en konflikt mellem Hells Angels og forskellige indvandrerbander. Sagen blev dengang kendt som Danmarkshistoriens største rockersag.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

International rockerklub

Der er da umiddelbart også store forskelle på den nu ulovlige lokale gadebande LTF og den internationale motorcykelklub Bandidos MC, som har eksisteret i Danmark siden 1993.

Motorcykelklubben har tidligere udtalt, at de vil værne om deres klub og fællesskab.

– Bandidos har en stærk kultur og et formaliseret samvær omkring fester og motorcykler, lød det fra deres forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen, da Justitsministeriet fortalte om deres planer i sommer.

Ifølge grundloven er det lovligt at samle sig i og danne foreninger – de må bare ikke virke ved eller søge at nå deres mål ved vold.

Så sent som tirsdag blev to medlemmer af Bandidos dømt for at have slået erhvervsmanden René Carstensen ihjel på Dragør Fort. Samtidig blev et højtstående Bandidos-medlem dømt for at have medvirket til grov vold i den forfærdelige drabssag.

Sponsoreret indhold