Krimi 20. oktober 2021

Bortvist elev tilstår 17 drab i skoleskyderi i Florida

Nikolas Cruz risikerer dødsstraf for at stå bag et af de værste skoleskyderier, USA har oplevet
Amy Beth Bennett/EPA/Ritzau Scanpix

Han startede med at erklærre sig ikke skyldig. Men så blev offentliggjort, at anklagerne gik efter dødsstraf til den unge mand. 

Det har nu fået 23-årige Nikolas Cruz til at ændre erklæring. 

Han erklærer sig nu skyldig i 17 tilfælde af drab og lige så mange drabsforsøg ved et skoleskyderi i delstaten Florida 14. februar 2018.

Blodsudgydelserne på Marjory Stoneman Douglas High School i byen Parkland var et af de mest dødelige skoleskyderier i USA's historie.

- Jeg er meget ked af, hvad jeg gjorde, og jeg bliver nødt til at leve med det hver dag, sagde Cruz i en retssal i Fort Lauderdale, Florida, onsdag.

- Det giver mig mareridt, tilføjede han.

Hans advokat, David Wheeler, havde i sidste uge sagt, at Cruz ville erklære sig skyldig.

Nikolas Cruz var 19 år, da han på valentinsdag i 2018 gik ind på skolen i Parkland og udløste brandalarmen. Dernæst trak han et halvautomatisk våben frem og begyndte at skyde elever og lærere.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

14 elever og tre ansatte på skolen blev dræbt. 17 andre blev såret.

Forinden var Cruz blevet bortvist fra skolen på grund af dårlig opførsel. Under retssagen er det kommet frem, at han gennem noget tid har haft alvorlige psykiske problemer.

Det våben, han brugte til at dræbe de 17 mennesker på skolen, var af typen AR-15. Cruz havde købt det på lovlig vis, da han var 18 år.

Skolemassakren førte til, at flere af de overlevende elever fra skolen i Florida dannede organisationen March for Our Lives, der arbejder for at ændre de amerikanske våbenlove, så den type våben bliver forbudt.

En måned efter skyderiet holdt March for Our Lives en stor demonstration i forbundshovedstaden Washington D.C. Den blev fulgt af hundredvis af lignende demonstrationer andre steder i USA og verden.

Anklageren i sagen har krævet ham idømt dødsstraf.

Sponsoreret indhold