Nikita Klæstrup til Bille-retssag

Nicki Bille.

Nicki Bille.

(Foto: Ritzau Scanpix)

Eks-fodboldspilleren Nicki Bille sidder i dag på anklagebænken tiltalt for fem forhold.

Efter ni minutter ankom Nicki Bille iført en blomstret t-shirt og armen pakket ind, efter et voldsomt drabsforsøg på ham mellem jul og nytår. 

- Jeg vil gerne starte med at undskylde forsinkelsen, sagde Bille til retsformanden. 

- Det er bare vigtigt, at du kom, svarede han. 

Med ham havde Bille reality-stjerne og samfundsdebatøren Nikita Klæstrup, som satte sig på tilhørerrækken. 

De to har også den seneste tid været set sammen i små glimt på Instagram. Og sendte flere gange hinanden et smil. 

Eks-fodboldspilleren havde tydeligvis problemer med sin højre arm på grund af drabsforsøget tilbage mellem jul og nytår. Han kæmpede med at drikke af en plastikkop og hælde vand op fra en kande. 

Under drabsforsøget i lejligheden, som nu er blevet solgt, blev Bille hårdt kvæstet og indlagt på hospitalet, da han blev skudt i armen med et haglgevær. 

Nicki Bille er tiltalt for en række alvorlige lovovertrædelser der omfatter ulovlig våben- og narkobesiddelse og vold mod en dørmand. 

Den ene af sagerne skete tilbage i oktober sidste år, hvor Bille skulle have truet en person med et luft- og fjedrevåben, for ifølge anklageskriftet at skabe 'alvorlig frygt' for en anden persons liv og helbred.

I samme sag er han også tiltalt for at have båret et våben på en uforsvarlig vis i bukselinningen. I den forbindelse fandt politiet også 0,26 gram kokain på den 31-årige fodboldspiller.

I den anden sag er han tiltalt for vold mod en dørmand ved natklubben Level i København.

I den sidste sag, som kom frem i offentligheden i slutningen af februar, er han tiltalt for at true en sygeplejerske under sin indlæggelse på hospitalet mellem jul og nytår.

Billes advokat oplyste, at han nægter sig skyldig i tre af forholdene, mens han erkender to. 

SYGEMELDT

Sagen skulle egentlig have været afsluttet i starten af sidste måned, men da der var første retsdag dukkede Bille ikke op, og hans forsvarer måtte meddele, at han var syg. 

Der er afsat to retsdage til sagen, og det forventes, at der falder dom i morgen. 

- Han er blevet skudt, og uden at jeg er læge, så har han det ikke særligt godt. Dels har han ondt, og dels har han det ikke godt med den oplevelse, fortalte Asser Gregersen dengang i retten.

Nicki Bille har spillet tre kampe for det danske fodboldlandshold. Desuden har han blandt andet spille for norske Rosenborg og spanske Villareal.

Hans seneste professionel fodbold var i Lyngby fra 1. division, men klubben fyrede ham i slutningen af oktober sidste år.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close