Krimi4. oktober 2019

Atletikstjernes fald: Myrdede kæresten

Oscar Pistorius og Reeva Steenkamp var Sydafrikas unge powerpar, men det endte tragisk. Nu vil hendes familie fortælle hendes historie i en dokumentarserie.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/oscar_pistorius_og_reeva_steenkamp_mega.jpg
 (Foto: MEGA)

Han skrev historie, da han deltog i OL i 2012 i London på sine kulfiberben. Sydafrikanske Oscar Pistorius var på toppen af sin karriere, og fremtiden tegnede lys.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/oscar_pistorius_og_reeva_steenkamp_mega9.jpg
 (Foto: MEGA)

Han blev en global superstjerne, da han deltog i 400-meter-løbet på lige fod med ikke-handicappede ved OL i London. Kulfiberbenene gav ham navnet "Blade Runner". (Foto: MEGA)

Ved hans side i spotlyset stod hans smukke kæreste, modellen Reeva Steenkamp, men på valentinsdag i 2013 vågnede Sydafrika op til den chokerende nyhed om, at hun var fundet dræbt på badeværelset i Oscar Pistorius' hjem nær Pretoria, og at han var sigtet for drabet.

Han havde skudt hende med fire skud, som han affyrede igennem toiletdøren midt om natten.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/oscar_pistorius_og_reeva_steenkamp_mega4.jpg
 (Foto: MEGA)

Det blodige badeværelse og toilet. (Foto: MEGA)

Reevas historie

Oscar Pistorius, der i dag er 32 år, er i gang med at afsone 13 år og fem måneders fængsel, men hvem var den 29-årige Reeva Steenkamp, som han så brutalt tog livet af? Hvad fik det udadtil lykkelige unge pars forhold til at ende så fatalt?

Det vil hendes familie forsøge at svare på i en dokumentarserie, "My Name is Reeva".

– Vi er opsatte på at fortælle Reevas historie igennem denne dokumentar; folk vil få en anden side at se, der vil søge at besvare nogle af de spørgsmål, som er forblevet ubesvarede, sandheden om hvem Reeva var. Hun ville ønske, at vi gjorde dette for hende, siger hendes mor, June Steenkamp.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/oscar_pistorius_og_reeva_steenkamp_mega3.jpg
 (Foto: MEGA)

Hun havde været model, siden hun var 14 år, havde læst jura og var på vej til at få en karriere som advokat. (Foto: MEGA)

Hun og faderen, Barry, samt andre, der stod hende nær, vil også give et indblik i, hvordan mordet og retssagen har påvirket dem.

Ville forlade ham

Retssagen var den første, som blev transmitteret direkte på tv i Sydafrika, og også i resten af verden blev den fulgt med stor interesse. Det er dog stadig uklart, hvad der skete den skæbnesvangre nat, den 14. februar 2013.

Reeva Steenkamps mor mener, at hendes datter ville bryde med Oscar Pistorius.

– Hendes tøj var pakket. Vi er ikke i tvivl om, at hun havde tænkt sig at forlade Oscar den nat, sagde hun i et interview med The Times Magazine i 2014, da hun udgav bogen "Reeva: A Mother's Story".

Hun er sikker på, at datteren søgte tilflugt på toilettet.

– Noget gik grueligt galt, og vi er ikke i tvivl om, at et eller andet har oprevet hende så meget, at hun søgte ind bag en låst dør med to mobiltelefoner, skriver hun i bogen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/oscar_pistorius_og_reeva_steenkamp_mega7.jpg
 (Foto: MEGA)

Reeva Steenkamps forældre, Barry og June, fulgte retssagen i 2016. (Foto: MEGA)

Indbrudstyv

Oscar Pistorius forklarede i retten, at han troede, at der var en indbrudstyv i huset. Han vågnede i sin seng og hørte lyde fra badeværelset. Han var bange og tændte ikke lyset.

Han greb en pistol under sengen og bevægede sig mod badeværelset. Han råbte til sin kæreste, at hun skulle ringe til politiet, inden han affyrede fire skud igennem døren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/oscar_pistorius_og_reeva_steenkamp_mega6.jpg
 (Foto: MEGA)

Sådan så Oscar Pistorius ud, da han kom i politiets varetægt. (Foto: MEGA)

Anklageren mente derimod, at der var tale om overlagt mord: Han havde dræbt hende i vrede.

To naboer fortalte, at de havde hørt et højlydt skænderi fra huset tidligere på aftenen. En af dem, Michelle Burger, havde hørt rædselsslagne skrig fra en kvinde.

Hun havde hørt to personer – en kvinde og en mand – råbe, og kvinden havde en frygt i sin stemme, som man kun har, når ens liv er truet. Siden hørte hun fire skud.

15 års fængsel

Det var først i foråret 2018, at der blev sat punktum i sagen om Oscar Pistorius. Da afviste Sydafrikas højeste retsinstans hans appel.

De 15 års fængsel, som han blev idømt i november 2017, står fast. Han skal dog kun afsone 13 år og fem måneder, fordi retten trak den tid fra, som han allerede havde siddet i fængsel og været i husarrest.

Forinden gik en lang retssag, hvor "Blade Runner" i første omgang slet ikke blev dømt for mord, men for uagtsomt manddrab. Det kostede ham fem års fængsel i 2014.

Den dom blev appelleret af anklagemyndigheden, og i december 2015 blev han kendt skyldig i mord. Straffen blev udmålt til seks års fængsel et halvt år senere, men den var "chokerende lempelig", fastslog anklagemyndigheden og appelerede.

null

Sponsoreret indhold