Krimi11. august 2019

Anita Larsen forsvandt: Smidt i mergelgrav

Liget af kvinden lå under vand i 17 måneder. Først da Rigspolitiets Rejsehold gik ind i sagen, blev hun fundet og mordet opklaret.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/anita_forsvandt_2.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Det var meningen, at 36-årige Anita Larsen skulle have deltaget i sin mors begravelse i Thy, men hun var for omtåget af alkohol og stoffer til at tage med. Det konstaterede hendes samlever, som fandt hende i et skur i Sønderborg, hvor hun og andre misbrugere holdt til.

Det var sidste gang, han så hende i live, for samme aften, den 1. august 2002, forsvandt hun.

Anita Larsen blev meldt savnet, men det var først 17 måneder senere, da Rigspolitiets Rejsehold besluttede sig for at kigge på sagen, at man fandt ud af, at hun ikke var forsvundet frivilligt. Hun var blevet dræbt.

Oplagt skjulested

Da den erfarne efterforsker Kurt Kragh genåbnede sagen, troede han ikke, at han ville finde Anita Larsen i live, men han håbede, at han kunne give hendes familie vished for, hvad der var sket med hende.

Han startede med at tage ud til et hus i Kværs, hvor Anita Larsen havde overnattet hos en 35-årig mand den aften, hun forsvandt.

Manden boede ikke længere i huset, men hvad ville han have gjort, hvis han skulle skille sig af med et lig?

Uden for huset – gennem nogle buske og træer – kunne Kragh ane vand i en gammel udgravning: en mergelgrav.

– Jeg tænkte, at hvis det var mig, der havde slået Anita Larsen ihjel, ville det være oplagt at anbringe liget i mergelgraven. Fra jeg fik den tanke, var der kun én ting at gøre – og det var at få mergelgraven tømt, fortalte Kurt Kragh sidste år i TV 2-dokumentaren "Rejseholdet – jagten på en morder".

Brystvorter bidt af

Ganske rigtigt. Liget af Anita Larsen kom til syne, da vandet blev pumpet op. Selv om det havde ligget i vandet i halvandet år, var det overraskende velbevaret.

Retsmedicineren kunne konstatere, at hun var blevet kvalt. Og han kunne også se, at hendes brystvorter var blevet bidt af, efter at hun var død.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/anita_forsvandt_1.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Anita Larsen efterlod sig en datter på ni år, som var anbragt i pleje. (Foto: Ritzau Scanpix)

Der blev lavet en afstøbning af bidemærket, og det viste sig at passe med det tandsæt, som den 35-årige mand havde. Han erkendte, at han havde kvalt Anita Larsen, men nægtede, at han havde til hensigt at dræbe hende. Og han nægtede at have bidt hendes brystvorter af.

Tidligere dømt

Morderen var langtfra et ubeskrevet blad, når det gjaldt grov kriminalitet. Han var kun 17 år, da han blev idømt to og et halvt års fængsel for voldtægt. Han var også dømt for et voldtægtsforsøg og havde to domme for brandstiftelse.

Nu idømte Vestre Landsret ham 12 års fængsel for mordet på Anita Larsen og for usømmelig omgang med lig.

I retten forklarede landbrugsmedhjælperen, at han havde mødt Anita på et værtshus i Sønderborg den 1. august. Efter drukturen kørte de til Kværs hen på morgenen. Anita var gået på toilettet, mens han gik ind i soveværelset. Her kom han til at støde ind i sengen, så hendes taske faldt på gulvet. Ud røg nogle piller, som han ville samle op, men det blev hun sur over.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/anita_forsvandt_3.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Den 35-årige Johnny Korsgaard, der nu har skiftet navn, forklarede i første omgang, at Anita havde forladt ejendommen i Kværs, dagen efter at de sammen var taget dertil. Først knap halvandet år senere blev han anholdt. (Foto: Ritzau Scanpix)

Raseri tog over

Hun sparkede ud efter ham, og det ville han have hende til at holde op med. Så han tog med begge hænder om hendes hals, indtil det snurrede i fingrene og hele kroppen.

– Det gør det, når jeg bliver gal på arbejdet i stalden og bakser med en so på 200 kilo, forklarede han i retten.

Bagefter kastede han hende, så hun faldt bagover og knaldede hovedet ned i en håndvask.

Hun lå livløs, mens han drak en øl og røg en cigaret. Herefter slæbte han hende ud ad døren og hen til mergelgraven.

Før han trillede hende ned i det mørke vand, bandt han tre fliser til hendes overkrop og ben med reb, så liget ikke kunne stige til overfladen.

Brug for en pause i hverdagen? Køb et abonnement på SE og HØR.

Sponsoreret indhold