Krimi5. december 2021

38 år gammel mordsag endelig løst: Nu er Carla Lowes morder fundet

Knap 40 år skulle der gå, før den unge kvindes familie endelig kunne få vished om, hvad der skete den tilbage i 1983, hvor hun blev fundet myrdet
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Carla Lowe var kun 21 år gammel, da hun den 13. november 1983 stod og ventede på et tog, da hun pludseligt blev overrasket af en ukendt person.

Hun blev groft mishandlet og siden kørt over ved Dalray Beach i Florida.

Gerningsmanden blev dengang aldrig fundet, og Lowes familie måtte sørge i uvisheden om, hvorfor deres datter og søster skulle miste livet på så tragisk og uforstående vis.

Men nu lader det til, at familien endelig kan få ro.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/carla_lowe_0.jpg
 Foto: Privat/politiet i Delray Beach

Den kun 21-årige Carla Lowe blev groft mishandlet og kørt over i november 1983. Først nu er morderen fundet. Motivet til drabet er endnu ukendt. Foto: Foto: Privat/politiet i Delray Beach

Den 59-årige mand Ralph Williams er nemlig blevet anholdt og varetægtsfængslet – hele 38 år efter, Carla Lowe blev fundet dræbt.

Det skriver Dagbladet.

Blev anholdt samme dag

Men selvom det først er nu, manden er blevet varetægtsfængslet i sagen, så havde politiet ham allerede i søgelyset dengang i 83.

For selvsamme dag som Carla Lowe blev fundet myrdet, blev Williams anholdt for blandt andet biltyveri og indbrud. Siden dengang er han blevet taget af politiet 20 gange i Florida for alt mellem vold mod tjenestemand og salg af stoffer.

- Politiet havde ret tidligt en interesse for ham, lyder det fra Todd Clancy fra Delray Beach politiets cold-case gruppe.

Men alligevel kunne de dengang ikke knytte ham til mordet.

Nye beviser

Siden 1983 har mulighederne for at undersøge for DNA dog udviklet sig, og det er netop derfor, at politiet i dag har haft mulighed for at undersøge en gammel genstand fra sagen.

- Det var den teknologiske udvikling, der i sidste ende førte til pågribelsen. Vi havde ikke mulighed for at fremskaffe fingeraftrykket på traditionel vis, men det kunne vi nu, lyder det videre.

Hvad det er for en genstand, politiet har undersøgt på ny, fortæller de dog ikke mere om.

Taknemmelig

Det er ikke kun de amerikanske myndigheder, der i dag kan juble over forhåbentligt snart at kunne lukke den 38 år gamle sag. Også Carla Lowes søster, Jackie fortæller, at hun priser sig lykkelig for udviklingen.

- Jeg har tænkt det igennem flere tusinde gange. Jeg troede virkelig aldrig, den her dag ville komme. Men nu har jeg endelig et navn på den person, der gjorde det her mod min søster, lyder det fra hende.

Ralph Williams er lige nu varetægtsfængslet, og politiet informerer om, at han er blevet sigtet for drab. Hans forsvarer har endnu ikke informeret om, hvordan han stiller sig overfor anklagen.

Sponsoreret indhold