Kongelige5. marts 2019

Vidste, det var slut

Prins Henrik besøgte ofte sin ven Enan Galaly i Egypten. Noget af prinsens sidste tid blev også brugt i Pyramidelandet, hvor vennerne aldrig var mere end 50 meter fra hinanden.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins_henrik_og_enan_galaly.jpg
 (Foto: Privat)

Ingen tvivl om, at prins Henrik holdt af Danmark og danskerne. Alligevel trak klimaet ham ofte sydpå til Egypten, hvor ikke bare solen, men også hans allerbedste ven Enan Galaly ventede.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/enan_galaly_og_prins_henrik.jpg
 (Foto: Privat)

Prins Henrik nød sine ture til Egypten, hvad enten de bød på kulturelle udflugter, sightseeing på cykel eller ren badeferie på et af hans gode ven Enans hoteller. (Foto: Privat)

Parret kendte hinanden fra Danmark, hvor Enan begyndte sin blomstrende hotelkarriere, men det blev under prinsens rejser i Egypten, at de kom helt tæt på hinanden som venner. Derfor var det heller ikke mærkeligt, at det netop var hos vennen i Egypten, at den sygdomssvækkede Henrik søgte tilflugt i sin sidste tid.

– Han var meget sammen med mig i de sidste tre måneder. Jeg vil ikke sige 24 timer om dagen, men næsten hele tiden, og aldrig mere end 50 meter væk, fortalte hotelkongen, da han deltog i mindekoncerten for prins Henrik i Fredensborg Slotskirke.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/enan_galaly_og_margrethe_gorgy.jpg
 (Foto: Martin Høien)

– Det er en ære for mig at være her med den kongelige familie, sagde prins Henriks allerbedste ven Enan Galaly, som fulgtes med sin hustru Margrethe Gorgy. (Foto: Martin Høien)

Prins henrik: Livsnyder til det sidste

Enan var også med, da prins Henrik blev fløjet hjem i privatfly i slutningen af januar sidste år, kort før sin død den 13. februar. Vennen vidste da også godt, hvor det bar hen med hans gode kongelige ven.

– Jeg havde forventet, han ville gå bort, så det var ikke chokerende for mig, forklarede han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_henrik_og_dronning_margrethe_2.jpg
 (Foto: Aller Media)

I reglen tog prins Henrik turen til Egypten alene for at besøge vennen. Men han har også besøgt det spændende land sammen med sin hustru dronning Margrethe, her på officielt besøg i 1986. (Foto: Aller Media)

Selv om prinsen var syg, fornægtede hans livsnydergen sig ikke under opholdet i Sharm el-Sheikh.

– Han var en mand, som nød den tid, han havde tilbage i livet. Selv om han var syg, gjorde han de ting, han havde lyst til. Gik ture på stranden, kørte i beachbuggy, red på kamel og købte gaver i basaren til sine svigerdøtre og børnebørn, har prinsens dansk-egyptiske ven tidligere fortalt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_henrik_12.jpg
 (Foto: Aller Media)

Prins Henrik på badeferie i Sharm el Sheikh i Egypten. (Foto: Aller Media)

Læs mere om prins Henriks mindekoncert i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold