Kongelige22. juli 2017

Syg prins Henrik til SE og HØR: Jeg har det ikke godt

Prins Henrik er i stærke smerter i Aarhus, hvor en betændelse i benet har tvunget ham til operation.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/0he.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Ahhh… Uhhh… Aaav…!

Der er ingen tvivl om, at 83-årige prins Henrik har rigtig, rigtig ondt.

For da SE og HØR i sidste weekend besøgte den stolte franskmand på Skejby Sygehus, vred han sig i smerte, jamrede højlydt og kæmpede tydeligt med den betændelse i benet, som i mange dage holdt prinsen indlagt.

- Jeg har det ikke godt – det er betændelsen, fik prinsen fremstammet til SE og HØR mellem voldsomme gisp over det pinefulde ben, da han sidste søndag vovede sig ud til et kort glimt af den danske sommer iført Puma-joggingsæt og varme sokker.

Herefter kørte patienten en kort tur i hoffets kassevogn for at vende tilbage til sygehuset 20 minutter senere.

Og her blev det for alvor tydeligt, at bentøjet bestemt ikke er på toppen.

Det tog således hele 10 minutter for hårdt fightende Henrik at komme ud af bilen og ind på sygehuset igen.

Prins Henrik blev indlagt 13. juni – først på det gamle kommunehospital i Aarhus, men senere blev han overflyttet til Skejby Sygehus for at få den bedst mulige behandling. Onsdag den 19. juli blev prinsen udskrevet.

Få dage forinden havde prins Henrik gennemgået en større operation i sit ene ben, efter at han var blevet ramt af infektionen i benet.

I en pressemeddelelse skrev kongehuset:

"H.K.H. Prins Henrik har fået foretaget en operation i højre lyske og en ballonudvidelse i højre bækkenkar. Indgrebene, der blev foretaget på grund af forsnævringer på pulsårerne, er gået planmæssigt. Prins Henrik forventes udskrevet fra hospitalet onsdag i denne uge og ventes ikke at have gener efter indgrebene".

Pressemeddelelsen kom få dage efter, at kongehuset meddelte, at prins Henrik var blevet indlagt på til behandling for en infektion i benet.

Kongehuset har ikke oplyst, hvad der er for en type infektion, prinsgemalen er ramt af.

HER & NU kunne for nylig fortælle, hvordan der for nylig er blevet ansat sygeplejere til prins Henrik, som kan hjælpe ham og træde til, når han er på ture i ind- og udland.

SE og HØR kunne tidligere i år fortælle, hvordan den 83-årige prins Henrik længe har været plaget af helbredsmæssige skavanker.

https://imgix.seoghoer.dk/henrik_2.jpg

Prins Henrik hjælpes ud fra museet. Bemærk hans private klapstol, som den ene af hans hjælpere bærer. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Og listen af dårligdomme er lang.

Alt fra diskusprolaps, bronkitis, kuskefingre samt problemer med knæ og balance har prinsen kæmpet med.

Her er en kort opsummering af de lidelser prins Henrik har døjet med:

Allerede tilbage i 1995 bliver prins Henrik opereret for diskusprolaps efter mange år med dårlig ryg, og der skal kun gå to år før den er gal igen.

I 1997 bliver han undersøgt for lungekræft. Det bliver udelukket, men prinsen holder alligevel op med at ryge.

Næsten ti år senere falder den nu 82-årige prins på Malta og får et sår på benet, som ikke vil hele.

I 2007 sendes prins Henrik til tælling af bronkitis under et officielt besøg i Sydkorea, som dronningen må fortsætte alene, og året efter bliver han opereret i skulderen efter mange års problemer.

I årene 2008-10 går prinsen af frygt for sukkersyge på kur og besøger bl.a. en kendt fransk urtelæge og tager med vennen Erik Brandt på sundhedsferie i et forsøg på at slippe af med den farlige mave.

Sidst i 2013 bliver prins Henrik opereret for kuskefingre. Desuden har Henrik problemer med knæ og balance og har i mange år været plaget af gigtsygdommen podagra.

Og så er der jo lige det berømte influenzaudbrud til hustruens 75-års fødselsdag, men hvor han på mirakuløs blev rask morgenen efter den store fest og præcis i tide til at tage på ferie i Venedig uden Margrethe.

Sidste år blev prins Henrik behandlet af en heksedoktor.

Så sent som i juni i år tog prins Henrik ned til sit vinslot i Frankrig for at forbedre sin helbredstilstand.

Han havde en kvindelig fitnesstræner med, så der var ikke kun dømt hygge og afslapning.

Under opholdet på vinslottet havde fitnesstræneren blandt andet arrangeret en gå-løbe-tur i vinmarkerne. Men en stakåndet Henrik opgav dog hurtigt at følge med.

Støttet til to stokke var han kun i stand til at gå fem-ti meter, så ville benene ikke mere.

Sponsoreret indhold