Hollywood11. april 2016

Så ondt har Prinsgemalen: Henriks smertehelvede

Den snart 82-årige prins går rigtigt dårligt. Ved fakkeloptoget på Fredensborg Slot måtte han holde sig i baggrunden, da han ikke kunne komme ned af trappen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-55612.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

At prinsgemalen ikke just er let til bens mere, er ingen hemmelighed. Ved hans seneste to officielle optrædener på henholdsvis travbanen i Århus (se side 56-57) og ved fakkeloptoget i forbindelse med at regentparret flyttede residensen til Fredensborg Slot, blev omfanget af hans genvordigheder imidlertid tydeligere end sædvanlig.

På travbanen måtte han have en støttende arm det meste af tiden, og selv om alle ved, at det aldrig har huet ham at spille anden violin og holde sig bag sin hustru, var det netop, hvad han blev nødt til i forbindelse med fakkeloptoget.

Se galleriet her:

Prins Henriks smertehelvede

Opgav trappen
Her blev hans spæde forsøg på at følge dronningen ned af trappen for at modtage fakkelbærerne opgivet, og han måtte i stedet holde sig i baggrunden i døråbningen.

Muligvis er netop det skrantende helbred og besværet med at komme omkring årsagen til, at den snart 82-årige prins ved årsskiftet lod dronningen meddele, at han gik på pension.

Se fakkeloptoget og hør Dronning Margrethes tale her:

Videoen er egentlig ganske eksklusivt forbeholdt brugere af vores app Mit SE og HØR, der har købt det trykte blad og scannet det, for at kunne se videoen. Men rent undtagelsesvis, så bringer vi en lille forsmag på, hvad man kan få, hvis man gør netop det. Bladet har 90 sider, og der er nyt, unikt indhold på alle siderne, hvis man scanner dem med sin smartphone og vores nye app, der fås både til iPhone og Android.

i[node:aller-related-content]

Smertehelvede
Podagra, som prinsgemalen selv har fortalt, at han lider af, karakteriseres af mange som et regulært smertehelvede.

Motion, sund kost med masser af grønt og mindre kød samt mindre alkohol og vægttab ved overvægt er blandt de ting, man selv kan gøre.

Råd som prins Henrik med sin livsnydermentalitet har uendelig svært ved at følge slavisk.

En del gigtplagede får det dog bedre i lunt klima med meget sol. Det råd har prinsgemalen taget til sig, og det er formentlig medvirkende til, at han ofte stikker af til lunere himmelstrøg.

Podagra er dog ikke den eneste skavank, der gør prins Henrik dårligt gående. Ligesom sin hustru døjer han også med dårlige knæ.

Det kombineret med, at mange ældre får det dårligt med balancen, betyder formentlig, at prinsen har det bedst med én under armen og enten stok eller gelænder i den anden.

Sponsoreret indhold