Marys store sorg: Min verden gik i stå

Kronprinsesse Mary.

Kronprinsesse Mary.

(Foto: Peter Grosen)

I et nyhedsbrev fra Mary Fonden fortæller kronprinsesse Mary, hvordan hendes mors død påvirkede hende for 22 år siden.

Det skriver Billed-Bladet.

- Da jeg mistede min mor, føltes det, som om min verden gik i stå. Samtidig fortsatte alle andres liv. Det var svært at acceptere, at livet bare gik videre, og det gjorde, at jeg følte mig alene med min sorg, fortæller Mary i nyhedsbrevet. 

Det er i forbindelse med Marys besøg hos Sorglinjen tilbage i maj, at hun fortæller om sin egen personlige sorg. 

Hun fortæller også, at det er vigtigt, at vi står ved det savn, vi føler, når vi mister en, der står os nær. 

- Vi skal give sorgen plads ved at mindes og stå ved vores savn. Sorgen forsvinder aldrig helt, den følger med os gennem livet. Men med tiden kan den lette og give plads til minder, der fylder os med varme og glæde, lyder det fra kronprinsessen.

Det er ikke første gang, at Mary ærligt fortæller om sorgen ved at have mistet sin mor alt for tidligt.

Tilbage i 2009 fortalte hun, at hun var ked af, at hendes børn aldrig nåede at møde deres mormor.

- Jeg savner, at min mor er her sammen med mine børn. Men det må vi klare på en anden måde. Mine børn har lært hende at kende ved at se gamle billeder og høre historier om hende. Det er trist, men der er ikke noget, jeg kan gøre ved det. Jeg må forholde mig til det på en positiv måde. Jeg må tro på, at hun stadig er hos os, fortalte kronprinsessen i et interview med australske Women's Weekly.

Mary fortalte i samme interview, at hendes mors børneopdragelse har haft stor indflydelse på, hvordan kronprinsessen selv opdrager sine børn. 

- Selvfølgelig skal jeg gøre tingene på min egen måde. Men hun er en stor kilde til inspiration. Hun er en naturlig del af mig. Min mor ville gøre alt for sine børn. Sådan har jeg det også. Ægte kærlighed, der er betingelsesløs, lød det fra Mary i det ti år gamle interview.

Vil du have mere om de kongelige? Køb et abonnement på SE og HØR

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close