Kongelige20. juli 2020

Royal bilist: Felix gi’r den gas

Prinsen har allerede kørekortet i hus inden sin 18-års fødselsdag.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/felix_0.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Prins Felix jubler. Han kan nemlig glæde sig rigtig meget over en bestået køreprøve og et kørekort.

Den unge prins har i al hemmelighed taget kørekort, og om blot to dage fylder han 18 år.

– Jeg har allerede kørekort, siger Felix til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/joachim_2_0.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Da hele familien var samlet til prins Joachims 50-års fødselsdag i 2019. Marie, 44, Henrik, 11, og Athena, 8. (Foto: Hanne Juul)

Det er en tradition i den kongelige familie, at man naturligvis tager kørekort, når man kan, og nu kan begge grevinde Alexandras børn altså køre bil. Som reglerne er, kan man tage kørekort, når man er 17 år, men der skal sidde en “rigtig voksen” på passagersædet. Derfor har Alexandra også kørt rundt med Felix, så han rigtig kunne vænne sig til det nye liv som bilist.

Men lige om lidt kan Felix helt selv køre rundt på vejene. 22. juli fylder prinsen nemlig 18 år, og der bliver det også spændende at se, hvad der venter ham i gave.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/margrethe_-_mutters_alene_foto_bs.jpg
 (Foto: Birger Storm)

Om lidt er begge Alexandras børn myndige. (Foto: Birger Storm)

Da prins Nikolai blev myndig i 2017, fik han således en Renault Twingo i fødselsdagsgave. Den fræsede den unge prins rundt i, mens han gik på Herlufsholm Kostskole.

Ikke så langt

Helt så langt skal Felix dog ikke køre. Alexandras yngste søn valgte nemlig ikke samme skole som storebror, da han var færdig med 9. klasse på Krebs' Skole. I stedet begyndte han på Gammel Hellerup Gymnasium.

Felix’ kommende fødselsdag markerer også noget helt andet. Den dag frasiger Alexandra sig sin apanage på 2,6 millioner kroner. Grevinden er det eneste medlem af Kongehuset, der har valgt at frasige sig sine årspenge. Hun har valgt at gøre det, når begge børnene er myndige.

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og Hør, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold