Prinsesse trækker sig: Vil ikke bruge kongelig titel

Shaman Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise af Norge.

Shaman Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise af Norge.

(Foto: Ritzau Scanpix/Birgitte Carol Heiberg)

I eventyrene er prinsesser oftest nogle, der følger "reglerne", gør, hvad der bliver sagt og forventes af opføre sig på en særlig måde. Der er dog langt fra eventyrenes prinsesser til norske Märtha Louise - og nu vil den 47-årige prinsesse ikke længere bruge sin kongelige titel.

Det sker, efter Märtha Louise har modtaget kritik for at bruge sin prinsessetitel og royale status til at sælge foredrag og kurser sammen med sin kæreste, Durek Verrett, der er shaman.

Det skriver det norske medie VG.

Parret afholder et fælles foredrag under titlen "The princess and the shaman", og det er altså det, der har bragt sindene i kog i Norge. Nu tager prinsessen konsekvensen og stopper med at bruge sin kongelige titel til at sælge foredragene.

- Der har været mange diskussioner om min brug af titel i kommercielle sammenhænge på det sidste. Det, at jeg bruge Prinsesse i titlen på min turné, har jeg tidligere sagt, at jeg er meget ked af, og det står jeg stadig ved, skriver Märtha Louise på sin Instagram-konto.

- Det var et fejltrin, og jeg vurderer, at det provokerer, når prinsessetitlen bliver brugt på den måde.

Ifølge VG er det den norske konge, Harald, der har taget fat i Märtha Louise og har fået en snak om brugen af den royale titel i salgsøjemed. Det lovede Kongehuset for tre måneder siden, og nu er resultatet altså blevet, at Märtha Louise og Durek Verrett vil holde foredrag under en anden titel fremover.

Læs mere om de kendte og kongelige: Få et abonnement på SE og HØR!

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close