Prinsesse trækker sig: Vil ikke bruge kongelig titel

Shaman Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise af Norge.

Shaman Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise af Norge.

(Foto: Ritzau Scanpix/Birgitte Carol Heiberg)

I eventyrene er prinsesser oftest nogle, der følger "reglerne", gør, hvad der bliver sagt og forventes af opføre sig på en særlig måde. Der er dog langt fra eventyrenes prinsesser til norske Märtha Louise - og nu vil den 47-årige prinsesse ikke længere bruge sin kongelige titel.

Det sker, efter Märtha Louise har modtaget kritik for at bruge sin prinsessetitel og royale status til at sælge foredrag og kurser sammen med sin kæreste, Durek Verrett, der er shaman.

Det skriver det norske medie VG.

Parret afholder et fælles foredrag under titlen "The princess and the shaman", og det er altså det, der har bragt sindene i kog i Norge. Nu tager prinsessen konsekvensen og stopper med at bruge sin kongelige titel til at sælge foredragene.

- Der har været mange diskussioner om min brug af titel i kommercielle sammenhænge på det sidste. Det, at jeg bruge Prinsesse i titlen på min turné, har jeg tidligere sagt, at jeg er meget ked af, og det står jeg stadig ved, skriver Märtha Louise på sin Instagram-konto.

- Det var et fejltrin, og jeg vurderer, at det provokerer, når prinsessetitlen bliver brugt på den måde.

Vis dette opslag på Instagram

Det har vært mange diskusjoner om min bruk av tittel i kommersiell sammenheng i det siste. Det at jeg brukte Prinsesse i tittelen på min turné, har jeg sagt tidligere at jeg er veldig lei meg for, og det står jeg fortsatt ved. Det var et feiltrinn og jeg skjønner at det provoserer når prinsessetittelen blir brukt på denne måten. Diskusjonene er noe jeg har tatt seriøst, og i samarbeid med min familie har vi funnet ut at det er best at vi gjør noen endringer. Vi har derfor i fellesskap kommet fram til at jeg bruker tittelen prinsesse når jeg representerer Kongehuset, gjør mine offisielle oppdrag i inn og utland og i private sammenhenger. Jeg skal fra nå av ikke bruke min prinsessetittel i kommersiell sammenheng. Det vil si at jeg i alle kommersielle sammenhenger, bruker kun Märtha Louise. Dette opplever jeg som en god løsning der det blir et tydelig skille mellom min næringsvirksomhet og min rolle som representant for Kongehuset og at jeg dermed har skapt rom for større frihet i min næringsvirksomhet. #livsendringer #livet @martha.louise.intuitive

Et opslag delt af Princess Märtha Louise (@princessmarthalouise) den

Ifølge VG er det den norske konge, Harald, der har taget fat i Märtha Louise og har fået en snak om brugen af den royale titel i salgsøjemed. Det lovede Kongehuset for tre måneder siden, og nu er resultatet altså blevet, at Märtha Louise og Durek Verrett vil holde foredrag under en anden titel fremover.

Læs mere om de kendte og kongelige: Få et abonnement på SE og HØR!

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close