Kongelige18. juni 2023

Prinsesse Isabella på jetsetgymnasium: Tvivlsomme traditioner

Prinsessen har valgt samme skole som nogle af landets rigeste familier – og de mest berømte
Prinsesse Isabella
Når sommeren får sin ende og skolebøgerne igen kalder, skal Isabella, 16, til at pendle til Hellerup, hvor hendes nye skole ligger.
 Foto: Lars H. Laursen

LÆS OGSÅ: Drama til Puttefest: Anholdt og mistænkt for seksuelt overgreb

Nok er hendes far den mest berømte dansker, der har taget en studentereksamen på Øregård Gymnasium – men i hans kølvand har der været masser af andre stjerner på den skole, som den 16-årige prinsesse Isabella har valgt som sit nye uddannelsessted.

Og forældrene til de medstuderende, som Isabella nu får, er med stor sandsynlighed også kendte – hvis ikke i offentligheden, så nede i banken.

Kronprins Frederik og prins Joachim
I 1986 gjorde Øregård brødrene Frederik og Joachim til studenter, og cementerede skolen som et af de mest prestigefulde steder i Danmark, man kan få en hue på.
 Foto: Per Helmer

Gymnasiet ligger nemlig i postnummer 2900 – og det er nogle af Danmarks rigeste familier, der sender deres yngel afsted til den berømte skole.

Et besøg på gymnasiets hjemmeside afslører da også, at Isabellas gymnasiekammerater selv har en sund interesse i at få penge til at yngle.

Rigmor Zobel
Den tidl. kronprinsparven Rigmor Zobel, 54, fik titlen ”superstudent”, da hun forlod Øregård med et gennemsnit over 11 i 1988.
 Foto: Birger Storm

Her kan man læse om gruppen ”ØG-invest”, der bl.a. arrangerer aktiespil for de mange interesserede.

”Udover at konkurrere om de bedste investeringer, sender gruppen løbende opdateringer og gode råd ud, ligesom der er et underfokus på grønne investeringer og på at udfordre den eksisterende skæve kønsfordeling blandt investorer,” står der på hjemmesiden.

Mærsk Mc-Kinney Møller og Emma Mc-Kinney Møller
Man kan også være heldig at finde et godt parti i gymnasiet. Det gjorde Emma og Mærsk Mc-Kinney Møller, der blev kærester, inden de blev studenter fra Øregård i 1930. Parret holdt sammen til døden dem skilte 75 år senere.
 Foto: Birger Storm

Og her kan det være en god idé at følge med for en moderne prinsesse som Isabella.

For modsat sin storebror Christian, hvis økonomiske fremtid er grundlovssikret, venter der en fremtid helt uden apanage for den stilsikre unge kvinde.

Hun skal altså ud og finde et arbejde og lære at bruge pengene med omhu, når voksenlivet snart trænger sig på.

Sofie Lassen-Kahlke
Skuespiller Sofie Lassen-Kahlke, 43, brugte sin Øregård-studentereksamen på at komme ind på jurastudiet – og kan i dag kalde sig cand.jur.
 Foto: Hanne Juul

Putte og sniffe

Men teenageårene skal selvfølgelig ikke kun bestå af aktiekurser og danskbøger.

Fester skal der også være plads til, og Øregård-gymnasiaster holder sig heller ikke tilbage på dén front.

Kronprins Frederik
Muligvis har farmands glade historier fra sin egen tid på Øregård været med til at overbevise Isabella om sit valg. Kronprinsen deltog bl.a. i skolekomedien, hvor han spillede Ridder Flemming i ”Elverhøj”.
 Foto: Ritzau Scanpix

I 2007 gik det dog for vidt, da det blev afsløret, at kokain også var en del af festlighederne på skolen.

For fem år siden var gymnasiets fester igen i overskrifterne, da det kom frem, at der blev afholdt såkaldte ”puttemiddage”, lige som på andre nordsjællandske gymnasier.

Emili Sindlev
Stylist og influencer Emili Sindlev, 26, prydede engang sit hoved med en studenterhue fra Øregård.
 Foto: Lars H. Laursen

Middagene med seksuelle undertoner kunne være ydmygende og ubehagelige for de nye elever – og siden er det blevet skrevet ind i skolens ordensregler, at det medfører udelukkelse, hvis man arrangerer den slags.

Dermed har man lagt en effektiv dæmper på den asociale adfærd – noget, som man havde sværere ved på den skole, som var prinsesse Isabellas førstevalg.

Birgitte Hjort Sørensen
”Borgens” Birgitte Hjort Sørensen, 41, brillerede både som elevrådsformand og redaktør på skolebladet i sine tre år på Øregård Gymnasium.
 Foto: Mikael Rieck
Cecilie Hother
I disse dage kan vejrgudinden Cecilie Hother, 44, fejre, at det er 25 år siden, hun sprang ud som student fra det fine gymnasium i Hellerup.
 Foto: Martin Høien

I stedet tog hun 9. klasse på Ingrid Jespersens Gymnasieskole på Østerbro, hvor hun også kunne være fortsat de kommende tre år.

Men huen skal altså på i Hellerup.

Prins Vincent, prinsesse Isabella, prins Christian og prinsesse Josephine
Storebror Christian, 17, gik helt andre veje end Isabella, da han skulle vælge gymnasie. Efter sommerferien begynder han i 3. g på Ordrup Gymnasium.
 Foto: Hanne Juul

Sponsoreret indhold