Nyheder 16. juni 2016

Frede og Jokke blev studenter for 30 år siden: Se hvem der fik det bedste snit

Joachim måtte hjem og tænke over sin opførsel, mens Frederik fik pigerne til at sukke i gymnasiet. De to festlige fyre gav den gas på Øregård Gymnasium

Galleri: Frederiks gamle flammer

 

For præcis 30 år siden dansede kronprins Frederik og prins Joachim glade rundt i København og Nordsjælland med studenterhuer og fejrede, at tre års slid på skolebænken var veloverstået.

Selvom der er et år imellem de to prinser, gik de på samme årgang på Øregård Gymnasium, efter de var vendt hjem fra et kostskoleophold i Frankrig. De var også begge oppe i dansk til deres afsluttende eksamen, og her viste lillebror, at han nemt kan give storebror baghjul.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Joachim fik nemlig 11 i sin sidste eksamen, mens Frederik måtte tage til takke med et ni-tal på den gamle 13-skala. Og det var ikke et enkeltstående tilfælde, at lillebror hev de bedste karakterer hjem. Han endte nemlig med et snit på knap ni, mens Frederik måtte nøjes med et snit på lidt over otte.

Generelt blev de to brødre ikke behandlet anderledes, end skolens øvrige elever. Og eleverne var da også dus med deres kongelige klassekammerater. Der gik en del piger med dronninge-drømme på gymnasiet, men det var Mie Egmont, der løb med Frederiks hjerte.

At Frederik og Joachim heller ikke fik særbehandling af lærerne viste sig tydeligt, da Joachim blev sendt hjem i en uge, da han i 3.g var mødt halvfuld op til en skolekomedie, hvor han havde generet skuespillerne på scenen sammen med en flok kammerater.

Det har næppe været en stolt dronning, der efterfølgende modtog et brev fra skolen, hvor der stod, at Joachim og  hans kammerater var bortvist for al undervisning i den følgende uge.

Ligesom i eventyrerne endte det alligevel godt. Både Frederik og Joachim fik deres hue solidt plantet på hovedet og havde også deres kammerater med hjemme på Amalienborg, da de var ude på den klassiske studenter-rundtur hos forældrene. 

[node:aller-related-content]

 

 

Sponsoreret indhold