Kongelige12. april 2021

Nu taler prins Joachim og Marie for første gang: Sådan ramte blodproppen

Den 24. juli blev en livsomvæltende dag for prins Joachim og prinsesse Marie, da han pludselig blev ramt af en blodprop i hjernen. Nu fortæller parret for første gang, hvad der rent faktisk skete
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det var en varm og solrig dag, da der den 24. juli 2020 pludselig skete noget uventet for prins Joachim og hans familie. Han begyndte pludseligt at vrøvle, og det fik hurtigt alarmklokkerne til at ringe for prinsesse Marie.

Det fortæller hun og hendes mand i et nyt interview med Hjernesagen, der udkommer mandag.

Det er første gang at prinseparret sætter ord på, hvordan de fatale timer efter, Joachim blev ramt af blodproppen forløb – og hvordan tiden var efterfølgende.

Prinsesse Marie bad sin mand gentage, hvad han lige havde fortalt, hvilket undrede prinsen, men han kunne ”af hendes udtryk godt se, at noget er galt”. Allerede her var prinsesse Marie godt klar over, at det var prinsens hjerne, der var noget galt med, og at det skulle gå stærkt.

- Jeg kunne se hans ansigtslammelse, det var – det var meget, meget forfærdeligt. Det er billeder, som for altid er i mit hoved, fortæller prinsesse Marie.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/prins_joachim_og_prinsesse_marie_taler_med_hjernesagen.jpg
 Foto: Hjernesagen

Det er første gang, prinsesse Marie og prins Joachim sætter ord på, hvad der rent faktisk skete den 24. juli 2020. Foto: Hjernesagen

Familien er på daværende tidspunkt omkring en halv times kørsel fra Cahors, hvor det nærmeste hospital befinder sig. Til alt held er der dog et redningskøretøj fra brandvæsnet tæt på, og det er dem, der bliver omdirigeret til at komme prinseparret til undsætning.

Efter 15 minutter kommer den første hjælp frem til stedet, hvor prins Joachim befinder sig.

I dag kan prins Joachim huske alt, hvad der skete. Han mindes lyden af redningskøretøjet, hvordan han bliver lagt på en båre, og hvordan de inden for kort tid sætter i gang med høj fart mod hospitalet.I den halve time det tager bilen at fragte parret til hospitalet, bliver han gentagne gange bedt om at spænde først den ene og så den anden hånd. Men allerede her har prinsen mistet følelsen i hele sin venstre side

Ved ankomsten til hospitalet bliver han omgående scannet, og allerede få timer senere bliver han kørt ind på operationsstuen. En tid som prinsesse Marie i dag mindes som den værste. En ventetid der skulle vise sig at vare fra omkring klokken to om natten til klokken otte om morgenen.

I interviewet med Hjernesagen lægger hun ikke skjul på, hvor ked af det hun var, og hvordan hun kunne se ”billederne af ulykken for sig igen og igen”, men at hendes håb blot var, at lægerne kunne redde hans evne til at tale og tænke.

I dag ser prins Joachim tilbage på sin hustru som dagens helt, og hvordan han stolt så, hvordan hun hurtigt gik i ”soldatermode” for at redde sin mands liv.

Sådan skal du reagere ved et stroke

Hver 7. dansker oplever at blive ramt af et stroke, hvorfor det er en god ide at vide, hvad man skal holde øje med.

De mest almindelige symptomer er:

- Ansigtslammelse

- Talebesvær

- Halvsidig lammelse af kroppen

Det kan være en god ide at lave øvelsen: Stræk, snak, smil. Hvis du oplever en eller flere af ovenstående symptomer, eller sværhed ved øvelsen, så tøv ikke med at ringe 1-1-2 med det samme.

Kilde: Hjernesagen og hjertesagen

Sponsoreret indhold