Kongelige 21. maj 2021

Hudløst ærlig prins Harry: Drak og tog stoffer efter Dianas død

I sin nye dokumentar på Apple TV+ fortæller prins Harry til Oprah Winfrey, hvordan prinsesse Dianas død blev et dybt traume for ham
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er en hudløst ærligt prins Harry, der fortæller om tabet af sin mor i dokumentaren "The Me You Can't See", som netop har fået premiere på Apple TV+.

Endnu engang er det Oprah Winfrey, der stiller spørgsmålene, og prins Harry lægger ikke fingrene mellem, når han fortæller, hvor dybt hans mors alt for tidlige død har påvirket hans psyke. 

Harry, der nu er 36 år, var blot få uger fra at fylde 13 år, da hans mor, prinsesse Diana, døde i et tragisk biluhed i Paris i august 1997.

- Jeg var villig til at drikke, jeg var villig til at tage stoffer, jeg var villig til at prøve og gøre ting, der gjorde, at jeg følte mindre, indrømmer han ganske chokerende over for Oprah. 

- Men langsomt blev jeg bevidst om, at... okay... jeg drak ikke mandag til fredag, men jeg ville nok drikke en uges forbrug på én dag på en fredag eller lørdag aften, forklarer han.

- Jeg drak, ikke fordi jeg nød det, men fordi jeg forsøgte på at holde noget skjult, erkender han. 

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: MEGA

Fire års terapi har bragt prins Harry tilbage til livet, fortæller han i dokumentaren. Foto: MEGA

For mere end fire år siden opfordrede hertuginde Meghan ham til at søge professionel hjælp, og i dokumentaren ser man ham få såkaldt EMDR-terapi, som bruges til at behandle traumer og PTSD.

Han fortæller, at det gennem hans barndom ikke var normen at tale om sine følelser: 

- Jeg var ikke i et miljø, hvor man blev opmuntret til at tale om det, det blev bare mast på en måde. 

"Mit livs mareridt"

I dokumentaren fortæller Harry også, at da han trådte ind i de voksnes rækker og skulle udføre sine royale pligter, blev han fyldt med angst: 

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: MEGA

Mange husker stadig de hjerteskærende fotos af prins William og prins Harry, der går bag deres mors kiste. Foto: MEGA

- Hver gang jeg tog et jakkesæt og slips på for at spille rollen og bare skulle gøre det. Selv før jeg bare forlod huset dryppede jeg af sved, og mit hjerte galoperede afsted... Jeg var i slås eller tag flugten-mode. Angstanfald, svær angst - så fra da jeg var 28 til 32 var nok mit livs mareridt, jeg panikkede, afslører han. 

- Folk bliver sårede, forståeligt nok sårede, af deres opvækst, deres miljø, hvad der sker med dem, hvad de bliver udsat for, hvad de ser - hvadend det er - hvis man ikke transformerer sig, hvis man ikke behandler det, så ender det med at komme ud på alle forskellige måder, som man ikke kan styre, slår han fast. 

Prinsen fortæller, at hans royale familie bare sagde til ham, at han skulle smile og leve med det, når det kom til hans mentale sundhed: 

- Familiemedlemmer har sagt, jeg bare skulle spille spillet, og så ville mit liv blive nemmere, men jeg har meget af min mor i mig. Jeg føler, jeg står uden for systemet, men jeg sidder stadig fast i det. Den eneste måde at befri én selv på er at fortælle sandheden, fortæller han. 

Sponsoreret indhold