Kongelige 24. april 2021

Nu taler Oprah om det historiske interview: - Jeg var overrasket over, at hun gik hele vejen

Det kom bag på Oprah Winfrey selv, at hele verden i flere uger talte om Meghan og Harry-interviewet
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

”What!”

Ét særligt øjeblik fra det famøse Meghan og Harry-interview i starten af marts sendte øjeblikkeligt chokbølger hele vejen fra haven i Santa Barbara til hoffet i England.

Det skete da hertuginde Meghan fortalte om unavngivne medlemmer af kongehuset, der allerede før sønnen Archies fødsel havde delt bekymringer om, hvor mørk hans hudfarve ville blive.

Og det var her, det famøse ”hvabehar” faldt fra den 67-årige tv-dronning Oprah Winfrey, der nær var faldet ned af kurvestolen af ren forbavselse.

Havde ikke forventet effekten

Som om hendes forargelse ikke var ganske tydelig i forvejen, så fortæller Winfrey nu, at hun blev oprigtigt overrasket over, hvor langt Meghan var villig til at gå i interviewet.  

- Hvad! Der går du simpelthen hen? Du går simpelthen hele vejen? Lyder det fra talkshowværten i Nancy O’Dells livesending “TalkShopLive”.

- Det er grunden til, at det var så stærkt et interview. Når du sidder med nogen, der er villig til at være så åbne, sårbare og ægte, som de var, lyder hendes forklaring.

Selv for den garvede mediemogul var efterdønningerne af det omdiskuterede interview overvældende.

- Jeg havde ingen idé om, at det ville have så stor en effekt eller give så voldsom genklang, som det stadig gør, fortæller hun, før hun tilføjer:

- Vores fælles hensigt var at fortælle sandheden. De ville gerne fortælle deres historie og være så sandfærdige som muligt.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Foto: MEGA

Der skal ellers meget til at slå en af verdens mest berømte tv-interviewere ud.
Meghan var meget tæt på at lykkes med det, da hun fortalte om racisme i det britiske kongehus. (Foto: MEGA)

Racisme i pressen

Meghan og Harrys interview hos Oprah var en bombe under deres i forvejen lettere anstrengte forhold til det britiske kongehus.

Undervejs løftede Sussex-parret sløret for flere royale dramaer, som offentligheden indtil da ikke har kendt til.

Blandt andet fortalte hertuginden – og tidligere ”Suits”-stjerne – Meghan Markle om sine sværeste stunder som nyt medlem af kongehuset. Både blandt befolkningen, men også i pressens spalter, hvor hun selv mener, at hun er blevet udsat for åbenlyse racistiske bemærkninger:

- Der var utvivlsomme racistiske overtoner.  Der var konstant kritik, der gik på sexisme og racisme fra den britiske presse, lyder det.

Sponsoreret indhold