Kongelige7. oktober 2019

Nu taler Frederik om Marys nye magt

For første gang talte kronprins Frederik om den nye rolle som rigsforstander, som hans kone kronprinsesse Mary har fået for nyligt. Det gjorde han under parret besøg i Paris her til aften

Netop nu er kronprinsparret på besøg i Frankrig, og her åbnede kronprins Frederik for første gang op om den nye magt, som hans hustru kronprinsesse Mary har fået.

null

I sidste uge blev det nemlig annonceret, at Mary nu kan fungere som rigsforstander. Det skrev kongehuset i en pressemeddelelse.

- Som rigsforstander vil Kronprinsessen fremover kunne varetage Dronningens forpligtelser som statsoverhoved, når Dronningen er forhindret heri som for eksempel ved ophold i udlandet, stod der i pressemeddelelsen.

Her til aften har hendes mand kronprins Frederik så talt ud om den fornemme hæder.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20191007_hjp3249-1.jpg
 Foto: Hanne Juul

Mary og Frederik er lige nu på statsbesøg i Frankrig (Foto: Hanne Juul)

Foran en samlet dansk presse fremstod vores kommende konge glad - men kortfattet - da han og Mary blev spurgt ind til den nye rolle.

- Jeg er meget stolt over, at der er vist hende den tillid, at det er muligt at udvide kredsen af rigsforstandere, lød svaret fra den stolte kronprins.

Mary selv har tidligere sat ord på den fornemme forfremmelse, men her til aften benyttede hun nok en gang lejligheden til at kommentere den glædelige udnævnelse.

- Det er en stor ære og anerkendelse, som dronning og regeringen har vist mig. Jeg er beæret og ydmyg for opgaven, svarede Mary.

Du kan se hele interviewet i toppen af artiklen!

Indtil i onsdags, hvor udnævnelsen kom, har Mary ikke kunnet varetage dronningens forpligtelser som statsoverhoved, men det kan hun altså nu.

Mary bliver den blot fjerde i den kongelige familie, som kan tage over for dronningen, hvis hun bliver forhindret i en opgave.

- I dag kan Dronningens forpligtelser som statsoverhoved varetages af Kronprinsen som regent eller af Deres Kongelige Højheder Prins Joachim og Prinsesse Benedikte som rigsforstandere, skrev kongehuset i pressemeddelelsen.

Du kan se meget mere fra kronprinsparrets besøg i Paris her:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Sponsoreret indhold