Kongelige2. juli 2020

Meghans chok-afsløring: Det har ødelagt mig psykisk

Hertuginden kæmper en bitter kamp mod en britisk avis, og nu kommer nye detaljer frem i en række retsdokumenter
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega638989_002.jpg
 Foto: MEGA

Nu har 38-årige Meghan via sin advokat indgivet en række dokumenter, hvor hun fortæller, hvordan hun oplevede sin tid som fremtrædende medlem af det britiske kongehus.

Ifølge britiske Mirror fremgår det af dokumenterne, at hun "var genstand for et stor antal falske og skadende artikler" i britiske aviser, specielt fra Associated Newspapers titler (heriblandt Mail on Sunday, red.), som forårsagede "enorm følelsesmæssig lidelse og skade på hendes mentale helbred".

Yderligere fremgår det af dokumenterne, at hendes nærmeste ikke kunne genkende hende, og at kongehuset ikke gjorde sit for at beskytte hende:

- Hendes venner havde aldrig set hende i sådan en tilstand før, de var med rette bekymret for hendes velfærd, især fordi hun var gravid, ubeskyttet af kongehuset og forhindret i at forsvare sig selv, står der i dokumenterne indgivet af hendes advokat.

Det er advokatfirmaet Schillings, der har lagt sag an mod avisen Mail on Sunday og dens moderselskab, Associated Newspapers.

De anklages for misbrug af private informationer, brud på ophavsretten samt brud på databeskyttelsesloven fra 2018.

- Desværre er min kone blevet et af de seneste ofre i den britiske tabloide presse, der kører kampagner mod individuelle personer uden tanke på konsekvenserne, udtalte prins Harry ifølge BBC i forbindelsen med søgsmålet.

- Selv om denne handling muligvis ikke er den sikreste, så er det den rigtige. Fordi min dybeste frygt er, at historien gentager sig. Jeg har set, hvad der sker, når nogen jeg elsker, er presset til det punkt, at de ikke længere behandles eller ses som en rigtig person, lød det videre fra prins Harry, der altså hentydede til sin egen mor, prinsesse Diana, der som bekendt omkom i en bilulykke i Paris i august 1997.

Sponsoreret indhold