Kongelige29. juli 2020

Marie om flytningen til Frankrig: Ikke vores valg

Nu fortæller Joachim og Marie sandheden om flytningen til Paris i opsigtsvækkende interview, der er lavet godt en uge før Joachims blodprop i hjernen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20191008_hjp3963.jpg
 Foto: Hanne Juul

Prinsesse Marie kommer nu med en højst overraskende påstand og smider en bombe i kongehuset. I et stort interview med SE og HØR ved Cayx i Frankrig antyder hun, at hun og prins Joachim ikke selv bestemmer over deres egen tilværelse.

– Det er ikke altid os, der bestemmer, siger hun og afbryder sin mand, der er ved at fortælle om sit karriereskifte fra at være landmand i Møgeltønder til at tage en militæruddannelse og blive forsvarsattaché i Paris.

Joachim og Marie har venligt ladet sig interviewe – uden aftale med hoffets kommunikationsafdeling – på en vandretur mellem den lille by Luzech og Chateau de Cayx i Frankrig. Men Marie vil ikke uddybe, hvad hun mener med sine kryptiske ord, der falder få minutter inde i samtalen. Det er meget tydeligt, at prinsessen vil fortælle danskerne, at de ikke altid selv bestemmer over livet.

Men hun vil – eller tør – ikke sige mere end det. SE og HØR forsøger to gange at få hende til at uddybe, hvad hun mener med sætningen. Hun afslår, men gentager nøje, hvad hun har sagt, og understreger alvoren:

– Nej. Men det er ikke altid os, der bestemmer. Jeg synes, det er vigtigt at vide.

Men De vil ikke uddybe?

– Nej.

Joachim fortsætter:

– Og så er der det at sige til det: Det studie, som er så unikt. Det er ikke et, man kan søge. Så når det faldt på plads, så vil jeg sige, at det er en naturlig følge. Inden jeg blev inviteret på det studie, havde jeg ikke engang hørt om det. Det er der meget få, der har, siger han.

Dermed underbygger Joachim Maries påstand om, at flytningen til Frankrig ikke skulle have været deres eget valg. Prinsen vil gerne understrege, at han aldrig i sit liv har gået med et brændende ønske om at bo i Paris.

Men sådan blev det. Interviewet med prins Joachim og prinsesse Marie blev lavet godt en uge før, han blev ramt af en blodprop i hjernen. Joachims tilstand er nu stabil, og lægerne siger, at han ikke får varige mén. Prinsen bliver snart udskrevet fra intensivafdelingen på universitetshospitalet i Toulouse, men vil stadig være indlagt den kommende tid.

Du kan læse hele interviewet med Joachim og Marie i printudgaven af SE og HØR i dag.

Sponsoreret indhold