Kongelige30. april 2023

Kronprinsessens "klimatur" til de varme lande: Pakkede smykker og tøj for en formue

Modeblogger afslører, at der var værdier for mindst 300.000 kroner med i kufferten, da Mary tog på rundtur i Fiji og Australien
Det er ikke alene smykkerne, der er brugt mange penge på.
Det er ikke alene smykkerne, der er brugt mange penge på.
 Foto: Jesper Sunesen

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary og Dan Jørgensen i lækker støvledans

Det kan godt være, at budskabet var klima og bæredygtighed i et af verdens mere fattige områder.

Men der var bestemt ikke noget fattigt over hverken tøj, smykker eller andet tilbehør, da kronprinsesse Mary forleden var på rundtur i Fiji og senere Australien.

Der er ikke sparet på smykkerne.
Der er ikke sparet på smykkerne.
 Foto: Jesper Sunesen

Her havde hun minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen (S), på slæb under turen, der skulle sætte fokus på klogere forbrug af energi og andre ressourcekrævende produkter.

Men man kan ikke ligefrem sige, at kronprinsessens er et forbillede på netop klimafronten.

For nu afslører modebloggeren "Royal Fashion Police", at den royale dansker havde pakket sine kufferter med værdier for mindst 300.000 kroner.

Herunder særligt med smykker, der som bekendt består af råmaterialer, som er særdeles energikrævende at få op af jorden.

Det er da også netop smykkerne, som trækker op i det økonomiske regnskab.

Blandt andet et par øreringe fra danske Sophie Bille Brahe koster ifølge firmaets hjemmeside næsten 100.000 kroner i udsalgspris.

Også et såkaldt "kærlighedsbånd" fra ligeledes dansk Ole Lynggaard i 18 karat guld med diamanter er kostbart: op mod 90.000 kroner koster det i udsalgspris, kan man se på firmaets hjemmeside.

Tøj og tasker er heller ikke i den billige ende.

Således bar kronprinsesse Mary rundt på en lædertaske fra Ralph Lauren til omkring 20.000 kroner, mens adskillige bluser og kjoler ligger i prislejet fra 2000 til 7000 kroner, fremgår det af bloggerens nidkære opgørelse.

Den store joker i hele regnestykket er imidlertid om, det er Mary og dermed skatteborgerne, der har betalt alt, hvad hun havde med i kufferten.

Kongehuset har nemlig tidligere været ganske ferme, når det gjaldt om at få firmaer til gratis at give dem varer og tjenesteydelser.

Det er så også rigtig god reklame for firmaerne, når deres produkter bliver omtalt hos blandt andre modebloggerne.

Sponsoreret indhold