Kongelige 28. september 2021

Kronprinsesse Mary: Endelig sammen igen

Mary har efter lang tids adskillelse fået tid med sin far, der på grund af corona har været forhindret i at komme til landet
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mere end to år uden sin far. Mary har ikke haft det nemt under pandemien med de mange restriktioner, for de betød blandt andet, at hun kun kunne tale i telefon med sin far.

Men forleden blev far og datter endelig forenet, da John Donaldson for første gang siden juni 2019 var på besøg i Danmark for at se sin datter, sin svigersøn og sine fire børnebørn.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

Mary elsker sin far, John Donaldson, så det var skønt, at de endelig kunne mødes efter coronakrisen. (Foto: Thomas Laursen)

Det bekræfter kongehuset over for SE og HØR.

Mary havde dog formentlig håbet, at han allerede var kommet i begyndelsen af september, for den 5. fyldte han 80 år, og den slags runde fødselsdage er noget, der skal markeres. Så mon ikke hun og Frederik og deres fire børn har sørget for at hygge godt om den pensionerede universitetsprofessor, da han endelig kom til Danmark efter 27 måneders adskillelse fra sin danske familie.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

Marys mor døde i en ung alder, så hendes far betyder meget for hende. (Foto: Thomas Laursen)

Hårdt ramt

Under coronakrisen har det været noget nær umuligt at rejse mellem landene, fordi det ville betyde, at den ældre mand skulle i lang tids isolation, før han kunne kramme sin datter, svigersøn og børnebørn.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Krestine Havemann)

Hvorvidt Susan Moody var med under besøget, fremgår ikke. (Foto: Birger Storm)

John Donaldson og konen Susan Moody bor i Storbritannien, der har været hårdt ramt med nedlukninger og strikse regler om ind- og udrejse, så trods den korte afstand mellem far og datter har det praktisk talt været umuligt at mødes.

Til alt held bor Marys far ikke længere i Australien, der er et af de lande, der har været hårdest ramt af nedlukninger. Det har til gengæld berørt hendes søstre og bror, der stadig bor i landet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Krestine Havemann)

Efter 27 måneders adskillelse nød Mary at have sin far tæt på. (Foto: Krestine Havemann)

Dem har Mary heller ikke haft mulighed for at se under coronakrisen, men det hårdeste for hendes børn har været at undvære morfar, der har en speciel plads i deres hjerter. Derfor har de fire royale rollinger formentlig glædet sig ekstra meget til at se morfar John denne gang.

Nød vejret

Mary havde da også sørget for, at der ikke var for mange opgaver under sin fars besøg, så hun kunne have ekstra meget tid med ham.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hanne Juul)

Kronprinsparret er flyttet tilbage til Amalienborg, så alt tyder på, at det også er der, John Donaldson slår sine folder under sit ophold i Danmark. (Foto: Hanne Juul)

Ifølge Her & Nu blev far og datter spottet på en spadseretur på Kastellet tæt ved Amalienborg, hvor de sammen luftede kronprinsfamiliens hund Grace. Her var John og Mary fordybet i samtale, for efter den lange adskillelse var der meget, der skulle indhentes.

Hvorvidt John Donaldson stadig er i landet eller er fløjet hjem igen, har ikke været muligt at få opklaret fra kongehuset.

Sponsoreret indhold