Kongelige10. august 2017

Kronprins Frederik: Jeg er ked af min fars beslutning

Kronprins Frederik udtaler sig nu for første gang om sin fars opsigtsvækkende beslutning
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/frede_0.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Kronsprins Frederik kommenterer nu for første gang sin fars opsigtsvækkende beslutning om ikke at blive begravet ved siden af dronning Margrethe.

- Jeg har kun det at sige, at jeg er rigtig ked af min fars beslutning på rigtig mange områder. Mere kan der ikke siges om den her sag på nuværende tidspunkt, fortæller Frederik til BT.

Udtalelsen kommer fra kronprins Frederik i forbindelse med, at han har været til et arrangement i Aarhus Lystbådehavn.

Det var torsdag i sidste uge, at det kom frem, at prins Henrik ikke vil begraves ved siden af sin kone.

Og udmeldingen har siden skabt kæmpe debat i både Danmark og i resten af verden – for kan han tillade sig det? ”Oui” lyder det bestemt fra prinsen.

Blot to dage efter afsløringen af den kontroversielle beslutning, mødte SE og HØR 83-årige Henrik på Cayx, og her slog han fast, at han står ved sin udmelding om ikke at blive begravet ved siden af sin hustru.

Prins Henrik har længe beklaget sig over, at han ikke er tilfreds med sin titel – og nu har han altså fået nok. Han vil ikke længere stå model til Margrethes opførsel.

– Det er hende, der gør mig til en nar. Jeg har ikke giftet mig med dronningen for at blive begravet i Roskilde, fortalte prins Henrik til SE og HØRs udsendte.

Samtidig fortalte prins Henrik også, at der kun var en ting, der kunne få ham til at ændre sin mening.

– Hvis hun vil have mig begravet sammen med hende, må hun gøre mig til kongegemal. Færdig. Jeg er ligeglad, lød den kontante udmelding fra prinsen.

Henrik mener nemlig ikke, at der er nogen grund til, at han ikke kan blive kongegemal.

– Det er ikke en kvinde, der skal bestemme det hele. Jeg er på lige fod med den person, jeg er gift med. Når hun er dronning, kan hun gøre mig til kongegemal, hvis hun vil.

Ikke en nyhed for familien

Allerede i fredags var prins Joachim ude og kommentere sin fars opsigtsvækkende beslutning.

- Det er jo ikke en nyhed for os i familien. Vi har været vidende om det i et godt stykke tid, og jeg tror, der er sagt det, der skal siges. Vi har allesammen været vidende om det, og derfor er der ikke mere at sige om det, fortalte prins Joachim til SE og HØR, da vi mødte ham til Copenhagen Historic Grand Prix.

Efterfølgende trådte prinsens pressemand til og sagde, at det jo skulle handle om racerløb, og dermed var snakken om prins Henriks udmelding slut.

Også Kongehusets pressechef Lene Balleby har flere gange kommenteret den opsigtsvækkende nyhed.

Dronningen skulle nemlig være "indforstået" med prinsens beslutning, selv om hun helst havde været den foruden, skrev BT i sidste uge.

- Dronningen har kendt til den (beslutningen, red.) igennem længere tid, så den kommer ikke nu som en overraskelse. Den betyder ikke, at der ændres i eksempelvis regentparrets planer om at holde deres ferie sammen i Frankrig, sagde Lene Balleby.

Den opsigtsvækkende nyhed har ikke kun skabt røre i Danmark, den er også nået langt ud over landets grænser, hvor flere udenlandske medier har skrevet om historien.

"Den danske dronnings bitre mand, prins Henrik, nægter at dele grav med hende," skriver Daily Mail i deres overskrift, der kalder den 83-årige prins "verdens sureste kongelige".

Se flere billeder af dronning Margrethe og prins Henrik i galleriet herunder

Dronning Margrethe og Prins Henrik - billeder af dem

null

Sponsoreret indhold