Kongelige17. januar 2024

Kongehuskommentator om kong Frederiks nye bog: – Dybt ejendommeligt!

Berlingskes kongehuskommentator Jakob Steen Olsen retter kritik mod kongehuset for at udkomme på en platform, som er "gennemkontrolleret" af kongehuset
Jakob Steen Olsen er Berlingskes royale kommentator.
Jakob Steen Olsen er Berlingskes royale kommentator.
 Foto: Niels Ahlmann Olesen/Berlingske/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: ”Kongeord” slår rekorder på stribe: Bedst sælgende bog på udgivelsesdagen

Nyudråbte kong Frederik formår at holde tronskiftegryden i kog.

Således overraskede han, da han her til morgen udgav en bog ved navn "Kongeord", hvor han bredt ud over lidt over 100 sider deler sine tanker og hensigter om det hverv, han netop har påtaget sig.

Den manifestlignende bog er allerede blevet revet væk, og selv om Berlingskes kongehuskommentator Jakob Steen Olsen kalder det for "smart tænkt af kongehuset", så retter han også en kritik mod den måde, som Danmarks nye konge henvender sig til befolkningen:

– Pressen har ingen som helst mulighed for at stille kritiske spørgsmål, men er reduceret til at gengive citater, som er helt og aldeles gennemkontrollerede af Kongehuset. Der er noget dybt ejendommeligt i, at en så væsentlig offentlig institution som Kongehuset deponerer hele sin taletid hos et enkelt kommercielt forlag, lyder hans kritik hos Berlingske.

Får hjælp

Tidligere onsdag har historiker og kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen over for SE og HØR gjort de samme betragtninger om bogen "Kongeord".

– Hvis der er noget, som han har svært ved, så er det at formulere sig på stående fod. Men her har han fået hjælp til at formidle det, som han har på hjerte, lød Sebastian Olden-Jørgensens analyse over for SE og HØR.

Sponsoreret indhold