Kongelige17. januar 2024

”Kongeord” slår rekorder på stribe: Bedst sælgende bog på udgivelsesdagen

Kong Frederiks nye bog ”Kongeord” skulle ikke en gang bruge to timer på at slå rekorder hos boghandlerne. Hos Saxo.com stryger bogen direkte ind på førstepladsen
Kong Frederiks "Kongeord" har allerede slået mange rekorder hos bogforhandlerne. Hos Saxo.com har den allerede solgt mere end den sjette bedst sælgende bog i hele 2023.
Kong Frederiks "Kongeord" har allerede slået mange rekorder hos bogforhandlerne. Hos Saxo.com har den allerede solgt mere end den sjette bedst sælgende bog i hele 2023.
 Foto: Hanne Juul & Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Frederik hylder Mary i ”Kongeord”: Ingen konge uden en dronning

Kongeord” bliver revet af hylderne på udgivelsesdagen. Både i de fysiske butikker og på nettet.

Der er ingen tvivl om, at de danske boglæsere blev overrasket over udgivelsen.

På salgstallene er det tydeligt at se, at interessen for bogen er lige så stor, som overraskelsen var, da dronning Margrethe nytårsaften afslørede, at hun abdicerede.

Hos Saxo.com, som måtte gå ud med nyheden klokken 08.45, blev der solgt 25 bøger i minuttet, da ”Kongeord” var på TV 2 News.

Salgstallet var firecifret inden for den første time, og nu fortæller Lærke Jürs, der er presse- og kommunikationsansvarlig hos onlineboghandlen Saxo.com, hvad status er to timer efter udgivelsen.

- Det står virkelig godt til. Vi har stadig firecifret salgstal, og den har nu solgt mere end den sjette bedst sælgende bog i 2023, siger hun til SE og HØR.

Med andre ord betyder det, at hvis man tog de ti bedst sælgende bøger fra 2023 ville ”Kongeord” altså allerede være på en sjetteplads, hvis man sammenligner salgstallene for hele sidste år.

Og det er bare efter knap to timer.

Bogen har også allerede vippet Lars Findsens ”Spionchefen” af pinden, når man ser på bedst sælgende bøger på udgivelsesdagen.

- Det er historisk set den bedste sælgende bog på udgivelsesdagen allerede nu.

- Vi har allerede solgt flere fysiske eksemplarer af ”Kongeord”, end vi gjorde af ”Spionchefen” på udgivelsesdagen i 2022.

”Kongeord” har uden tvivl allerede skabt historie hos Saxo.com, som også melder om, at de regner med, at mange kunder endnu ikke har købt bogen fysisk i en butik grundet snevejret.

Inden kong Frederiks nye bog kom på gaden, lå bøger om kongehuset generelt også højt på popularitetslisten hos Saxo.com.

Seks titler om kongehuset lå på deres biografiliste inden for top-20 inden onsdagens nyhed.

Og i morgen regner Lærke Jürs også med, at ”Kongeord” topper en helt særlig liste.

- Jeg kan roligt sige, at ”Kongeord” vil ligge nummer et på Bestsellerlisten i morgen.

- Den anden bedst sælgende bog i dag er ”Under bjælken”, som er biografien om daværende kronprins Frederik og ”Undervejs”, som handler om dronning Margrethe ligger også i top fem.

Sponsoreret indhold