Kongelige5. april 2024

Kong Frederiks ven dømt: Kørte hasarderet efter knallert på privat vej

Hofjægermester og kammerherre ved kongehuset, Hans Henrik Algreen-Ussing, er endt i juridisk stormvejr efter en dom for hasarderet kørsel - nu risikerer han at miste alle titlerne
Fredes ven kan snart miste al sin sildesalat efter dommen. Det gjorde Christian Kjær, da han blev dømt i en lignende sag.
Fredes ven kan snart miste al sin sildesalat efter dommen. Det gjorde Christian Kjær, da han blev dømt i en lignende sag.
 Foto: Jesper Sunesen/Bjarne Lüthcke/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Fratager ham titler og ridderkors

En af kong Frederiks nære bekendte, kammerherre og hofjægermester Hans Henrik Algreen-Ussing, står over for en mulig titelkrise efter en dom for vanvidskørsel, skriver Ekstra Bladet.

Den velhavende godsejer har nemlig fået tre måneders betinget fængsel og mistet retten til at køre bil i et år.

Hans luksus-slæde, en Range Rover, er samtidig blevet beslaglagt af myndighederne.

Under en hændelse på hans private vej, hvor bilkørsel ikke er tilladt, jagtede Algreen-Ussing ifølge avisen en mindreårig knallertkører, hvilket resulterede i en farefuld situation med bratte opbremsninger og en undvigelsesmanøvre.

Det kan snart være slut med oplevelser som denne for Hans Henrik Algreen-Ussing og fruen.
Det kan snart være slut med oplevelser som denne for Hans Henrik Algreen-Ussing og fruen.
 Foto: Jesper Sunesen

Det hele endte med, at knallertføreren væltede. Kammerherren afviser dog anklagerne og hævder, han blot forsøgte at stoppe knallerten, som ikke hørte hjemme på hans private vej.

- Den knallert, som jeg kører efter og prøver at stoppe, har ingen nummerplade på, så jeg kan ikke bare tage nummeret og anmelde den, siger Hans Henrik Algreen-Ussing til Ekstra Bladet.

Det er uvist, om han anker dommen. Det har han og advokaten nemlig fortsat ikke taget stilling til.

Hvis kongehuset skal følge tidligere praksis, risikerer han nu at miste alle poster og titler. Det oplevede en anden rigmand, Christian Kjær, da han på samme måde fik en betinget dom for at påkøre en person med vilje.

Du kan læse hele interviewet med Hans Henrik Algreen-Ussing her.

Sponsoreret indhold