Kongelige16. april 2024 (opd. 16. april 2024)

Kong Frederik reagerer på Børsen-brand

Kong Frederik kalder branden i Børsen "et trist syn" at stå op til

Historisk: Det er en katastrofe

LÆS OGSÅ: Kras kritik efter brand

"I morges stod vi op til et trist syn, da røg over Københavns tage vidnede om den ødelæggende brand Børsen. En vigtig del af vores arkitektoniske kulturarv stod og står fortsat i flammer".

Sådan skriver Kong Frederik sit opslag på Instagram, hvor han reagerer på den tragiske nyhed, om at den ikoniske bygning Børsen står i brand.

"Gennem 400 år har Christian 4.s bygningsværk Børsen været et markant vartegn for København. Gennem generationer har det karakteristiske dragespir været med til at tegne København som "tårnenes by"".

"Frem til i dag har vi anset den historie bygning som et smukt symbol for vores hovedstad og et byggeri, vi som nation har været stolte af".

"Dronningen og jeg vil gerne takke alle dem, der siden tidligt i mrges har sikret, at ingen er kommet til skade, og som har kæmpet for at redde så meget som muligt af bygningen såvel som de mange kulturskatte og kunstværker, som Børsen indeholder."

I morges kom meldingen om, at Børsen var brudt i brand.

Kort tid efter var det ikoniske dragespiret omgivet af flammer. Spiret endte med at kollapse. Branden har nu bredt sig til alle etager af bygningen.

Cirka halvdelen af bygningen af ramt af branden.

På billeder fra stedet kunne man se flere dyrebare billeder blive reddet ud af bygningen.

De sidste billeder

Sponsoreret indhold