Kongelige28. august 2020

Kok afslører dronningens madvaner

Dronningens tidligere Buckingham Palace-kok afslører alle hendes madvaner.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega680224_006.jpg

Scones med bagt flødeskum og syltetøj og dampet fisk med spinat.

Det er bare nogle af de ting, den 94-årige britiske dronning indtager hver dag.

Nu afslører Elizabeths tidligere kok, Darren McGrady, hvad han fremtryllede i køkkenet, da han arbejdede på Buckingham Palace. Det sker i den nye bog, "Cooking Royally", der netop er udkommet.

Dronningen spiser fire reelle måltider dagligt.

Morgenmaden er simpel. Den består af en kop thé. Britiske biscuits (en slags kiks) samt cereals.

Frokosten bliver mere avanceret, men dog meget sund. Her nyder Elizabeth gerne en dampet fisk med spinat og squash. Nogle gange erstattes det af en salat med kylling.

Så kommer det, briterne kalder "tea". England drikker man traditionelt the sidst på dagen, men det er et sandt ritual. Således får dronningen også scones med syltetøj og "clotted cream". Hvis du ikke lige har hørt om det sidste før, så er fordi, det er en britisk egnsret. Det er ikke nemt at lave. Hvis du vil kaste dig ud i det, skal du nærmest gå i gang flere dage før. "Clotted cream" er bagt fløde i ovnfast fad, der skal stå i ovnen ved 80 grader i 12 timer. Derefter skal det afkøles.

- Hun ville altid have eftermiddags-the, hvor end i verden, hun var. Engang var vi fløjet til Australien og var på den royale yacht. Klokken var fem om morgenen, men for dronningen var klokken fem om eftermiddagen. Så mit første job var at lave scones, siger Darren McGrady ifølge The Independent.

Et sikkert aftenhit var altid fish and chips, husker kokken, der også kan afsløre, at Elizabeth elsker Heinz-ketchup og HP sauce.

Buckingham Palace havde i McGradys tid hele 20 kokke ansatte til at sørge for, at dronningen fik det rette at spise. Dronningen kunne ønske sine yndlingsretter i en lille notesbog. Men hun kunne også finde på at notere, hvis der var en ret, der ikke faldt i hendes royale smag.

Hvidløg er strengt forbudt på Buckingham Palace. Det kan Elizabeth ikke fordrage. Heller ikke mere almindelige løgsorter er noget for regenten. Derimod kan man servere chokolade til næsten alt. Dronningen elsker simpelthen chokolade.

Sponsoreret indhold