Kongelige7. marts 2023

Joachim har ikke besøgt mor: Holder sig væk

Dronningen må underholde sig selv på Rigshospitalet, for yngstesønnen kommer ikke forbi med blomster
Prins Joachim
Der har ikke været nogen kærlig hilsen fra prins Joachim, 53, til sin nyopererede mor. Pariserprinsen har ikke fundet tid til at tage en smuttur fra Paris til København for at sikre sig, at den 82-årige regent har det godt.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Prins Joachim har fået nok: Vender ikke hjem

Egentlig har hun jo en stor familie, den 82-årige enkefru dronning Margrethe, men sygebesøg fra de nærmeste har der ikke været mange af de seneste dage.

Godt nok tog Frederik og Mary forbi et par gange, før de satte sig i maskinen mod Indien, men prins Joachim og prinsesse Marie har glimret med deres fravær i Rigshospitalets besøgstider.

Ingen af dem har ifølge kongehusets kommunikationsafdeling været forbi den reparerede dronning, der har været igennem det, som hoffet selv betegner som en større operation i ryggen.

Operationen var planlagt flere uger i forvejen, så det kommer næppe som en overraskelse for Joachim, at hans mor ville ligge på sygehuset i disse dage.

Rigshospitalet
På de lange, mørke aftener i sygesengen, har dronningen ikke kunnet hyggesnakke med sin yngstesøn – heller ikke over FaceTime, for Margrethe har ingen mobiltelefon.
 Foto: Rigshospitalet

En slags familie

Forholdet mellem dronning og hendes yngste søn har virket akavet, siden det i efteråret blev meddelt, at Joachims fire børn fik frataget deres titler som prinser og prinsesse.

– Det er også familie. Eller hvad vi nu vil kalde det, lød et af svarene, da Joachim efterfølgende blev spurgt af B.T. til forholdet mellem dronningen og prinsen.

Joachim følte, at hans mor gjorde sine børnebørn fortræd med beslutningen, og forstod ikke, at beslutningen skulle tages så pludseligt, som det var tilfældet.

Grev Felix, prinsesse Marie, prins Joachim, komtesse Athena, grev Henrik og grev Nikolai
Det er en stor gren af familien, som ikke har været forbi og ønske god bedring.
 Foto: Kaspar Wenstrup

– At forholdet til prins Joachim og prinsesse Marie er løbet ind i vanskeligheder gør mig ondt, betroede dronningen til de millioner danskere, der fulgte med.

– Og jeg er sikker på, at familien sammen kan gå ind i det nye år med fortrøstning, forståelse og nyt mod, håbede hun.

Prinsesse Marie
Prinsesse Marie, 47, har ikke set sin svigermor siden november.
 Foto: Martin Høien

Grever i sneen

Men da det nye år oprandt – dagen efter nytårstalen – var prinsesse Marie fraværende til dronningens store nytårstaffel. Årsagen var angiveligt barn syg (grev Henrik, red.) hjemme i Frankrig.

Joachim har godt nok været sammen med sin mor efter nytår, blandt andet til sin onkel Konstantins begravelse i Grækenland, men Marie har tilsyneladende ikke set sin svigermor, siden dronningen holdt 50-års jubilæumsfest i november sidste år.

Kronprins Frederik, prins Joachim og dronning Margrethe
Frederik, Joachim og dronning Margrethe mødtes i januar i Athen til kong Konstantins begravelse. Kort efter gav dronningens ryg så mange smerter, at hun aflyste sine aftaler og bookede plads til en større operation.
 Foto: Hanne Juul

Heller ikke Joachims fire børn – de tre grever og 11-årige komtesse Athena – har været forbi deres rygopererede farmor.

I stedet er familien tilsyneladende taget på ski sammen. Eksprins Nikolai har på Instagram delt billeder af de fire søskende boltre sig i sneen, hvorfra de sikkert sender deres farmor en venlig tanke.

Sponsoreret indhold