Kongelige8. februar 2023

Kongehuset: Dronningen skal opereres

Majestætens ryg driller nu så meget, at hun skal gennemgå en større rygoperation
Dronning Margrethe har i længere tid haft problemer med ryggen, og det gør nu, at hun skal gennemgå en større rygoperation.
Dronning Margrethe har i længere tid haft problemer med ryggen, og det gør nu, at hun skal gennemgå en større rygoperation.
 Foto: Claus Fisker

Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

– Gennem en længere periode har Hendes Majestæt været ramt af problemer med ryggen, og i den seneste tid er situationen forværret. Efter samråd med Rigshospitalets eksperter har Dronningen besluttet at gennemgå en større rygoperation, indledes det i pressemeddelelsen.

Ydermere oplyses det, at hun skal opereres den 22. februar på Rigshospitalet i København, ligesom hun efterfølgende vil være indlagt.

I forlængelse af operationen forventes det også, at dronningen, der er 82 år gammel, skal gennemgå et længere genoptræningsforløb.

– Det betyder, at en række officielle programpunkter i den nærmeste fremtid vil blive udsat, aflyst eller varetaget af andre medlemmer af den kongelige familie, afsluttes det i pressemeddelelsen.

Aflysninger på stribe

Den seneste uges tid har dronningen været nødt til at aflyse en lang række private og offentlige arrangementer på grund af rygproblemer.

Først meldte hun afbud til et arrangement på Nationalmuseet den 3. februar, og den 6. februar kom det frem, at hun var nødsaget til at aflyse sin årlige vinterferie i Norge.

Dronningen opereret flere gange 

Dronning Margrethe er flere gange blevet opereret – og det har ikke altid været rygproblemer, der har været årsag.

1994: Dronningen får fjernet livmoderen, æggeledere og æggestok under en operation på Århus Kommunehospital på grund af kræft.

2003: Dronningen opereres for slidgigtsygdommen spinalstenose.

2006: Monarken opereres for brok.

2007: Majestæten får skiftet sit andet knæ. Forinden har hun fået i alt fem knæoperationer og har således nu to nye knæ.

2018: Dronningen får laseroperation i øjnene for at blive behandlet for grå stær.

Sponsoreret indhold