Kongelige3. april 2023

Hjemmegående husprinsesse: Marie følger trop

Der venter ikke et nyt job til Joachims kone, som forlader sin særlige post i Paris
 Marie må skiftet jobbet som særlig kulturrepræsentant ud med hjemmegående husprinsesse.
Marie må skiftet jobbet som særlig kulturrepræsentant ud med hjemmegående husprinsesse.
 Foto: Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Nu kan du søge prins Joachims gamle job i Paris

Efter at have passet tjansen som særlig kulturrepræsentant på ambassaden i Paris skal prinsesse Marie nu igen vænne sig til selv at finde på noget at fylde sin hverdag med.

Prinsesse Marie
I Paris passede Marie tjansen som særlig kulturrepræsentant på ambassaden.
 Foto: Martin Høien

Den 47-årige prinsesse, som ellers meget gerne ville have sit eget at tage sig til, mens hendes mand passede sit job som forsvarsattaché i Paris, har planer om at koncentrere sig om familielivet i den kommende tid, når hun sammen med Joachim og deres to børn rykker til USA.

Det fortæller kongehusets kommunikationschef Lene Balleby.

– Prinsessen vil først og fremmest fokusere på, at familien finder sig til rette i et nyt land. Derudover vil prinsessen naturligvis forsat varetage arbejdet med sine protektioner og mærkesager, siger hoffets repræsentant.

Prinsesse Marie, prins Joachim, pkomtesse Athena og grev Henrik
Athena, 11, og Henrik, 13, får glæde af deres mors udelte opmærksomhed, mens de vænner sig til livet i et nyt land.
 Foto: Hanne Juul

Lang tur hjem

Blandt mærkesagerne er særligt kampen mod madspild, som flere gange har bragt Marie fra Paris til Danmark i de foregående år.

Flyveturen fra hendes kommende hjem bliver dog noget længere, hvis hun skal hjem forbi svigermor og co. i Dannevang.

Prinsesse Marie
En af mærkesagerne er kampen mod madspild – men den kamp bliver nok mere kæmpet i køkkenet derhjemme, end i den danske offentlighed, når Marie får otte-ni timer i fly for at komme til Danmark.
 Foto: Lars H. Laursen

– Nu er det min tur. Jeg synes, jeg skal tænke på mig selv nu. For jeg har været 100 procent på min mand, og jeg har passet mine børn. Og selvfølgelig er det med glæde, men jeg skal også tænke på de sager, der betyder noget for mig, sagde prinsessen.

Prins Joachim
Når man er gift med en dansk prins, er man vant til at måtte træde i baggrunden. Nu må Marie flytte endnu en gang for sin mands karrieres skyld.
 Foto: Hanne Juul

Siden fik hun stillingen som særlig kulturrepræsentant på ambassaden, hvor hun arbejdede på at bygge bro mellem det danske og det franske kulturliv.

Men nu skal hun koncentrere sig om at skabe trygge rammer for børnene, der endnu ikke er gamle nok til at passe sig selv i det nye land.

Grev Henrik er 13 år en måneds tid endnu. Komtesse Athena fyldte 11 år i januar.

Sponsoreret indhold