Hjemme hos Marie: Prinsesse og madmor
Tårerne trillede ned ad kinderne på prinsesse Marie, Timm Vladimir og alle børnene.
Det var nu ikke, fordi arrangementet hjemme i Maries køkken var af den triste slags. Det var snarere det muntre køkken – ment i bedste forstand.
Tårerne skyldtes i stedet, at kokkereringsprojektet i hendes og prins Joachims hjem var nået til en omfattende omgang løghakning.
For en stund var prinsesse Marie en slags tudemarie i solidaritet med de ti hårdtarbejdende børn fra 6. klasse på Helsingør Skole og sine egne to af slagsen, prinsesse Athena og prins Henrik, som havde reddet sig en fridag i dagens anledning.
Prinsesse Marie og familien helt privat: Sådan lever vi
Marie nøjedes nemlig ikke med at være tilskuer til løjerne, men havde fingrene helt nede i suppedasen af hensyn til denne for hende meget vigtige sag: At undgå madspild.
At det foregik hjemme hos hende privat, fandt hun helt naturligt, for kampen mod madspild fylder meget i hendes families hverdag.
– Vi køber ind med fornuft, når køleskabet er tomt, og vi spiser op.
Sidstnævnte regel gælder også for hendes to børn, og det forstår de så glimrende, har hun tidligere fortalt.
Joachim og Marie: På hed kærlighedsferie
Marie hædret af hjemlandet
– Det er virkelig vigtigt, når man ved, at der er 800 millioner mennesker, som sulter hver dag, fastslog Marie.
Prinsesse Marie er protektor for Copenhagen Cooking & Food Festival, som samler 80.000 mennesker til over 100 forskellige madevents rundtom i København i ti dage i august og september.
Frokosten på Emiliekildevej i Klampenborg skal ses som en lancering af temaet, der i år er madspild, og arrangementet foregik i samarbejde med foreningen Stop Spild Af Mad.
Læs mere på www.copenhagencooking.dk.
Se alle billederne af prinsesse Marie og børnene i køkkenet i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.