Hjemme hos Marie: Prinsesse og madmor

Prinsesse Marie

Prinsesse Marie

(Foto: Dan Mariegaard)

Tårerne trillede ned ad kinderne på prinsesse Marie, Timm Vladimir og alle børnene.

Det var nu ikke, fordi arrangementet hjemme i Maries køkken var af den triste slags. Det var snarere det muntre køkken – ment i bedste forstand. 

Tårerne skyldtes i stedet, at kokkereringsprojektet i hendes og prins Joachims hjem var nået til en omfattende omgang løghakning.

For en stund var prinsesse Marie en slags tudemarie i solidaritet med de ti hårdtarbejdende børn fra 6. klasse på Helsingør Skole og sine egne to af slagsen, prinsesse Athena og prins Henrik, som havde reddet sig en fridag i dagens anledning.

Marie nøjedes nemlig ikke med at være tilskuer til løjerne, men havde fingrene helt nede i suppedasen af hensyn til denne for hende meget vigtige sag: At undgå madspild.

At det foregik hjemme hos hende privat, fandt hun helt naturligt, for kampen mod madspild fylder meget i hendes families hverdag.

– Vi køber ind med fornuft, når køleskabet er tomt, og vi spiser op.

Sidstnævnte regel gælder også for hendes to børn, og det forstår de så glimrende, har hun tidligere fortalt.

– Det er virkelig vigtigt, når man ved, at der er 800 millioner mennesker, som sulter hver dag, fastslog Marie. 

Prinsesse Marie er protektor for Copenhagen Cooking & Food Festival, som samler 80.000 mennesker til over 100 forskellige madevents rundtom i København i ti dage i august og september. 

Frokosten på Emiliekildevej i Klampenborg skal ses som en lancering af temaet, der i år er madspild, og arrangementet foregik i samarbejde med foreningen Stop Spild Af Mad.

Læs mere på www.copenhagencooking.dk.

Se alle billederne af prinsesse Marie og børnene i køkkenet i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu. 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close