Kongelige12. marts 2018

Hans Engell om prins Nikolai: Modig ung mand

Hans Engell var intet mindre end forarget, da han så, at prins Nikolai var blevet model. Nu har han dog et helt andet perspektiv på den unge mands beslutning.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins-nikolai-2102018.jpg
 Foto: All Over Press

Prins Nikolai er det ældste af dronning Margrethes otte børnebørn, hvoraf kun prins Christian kan forvente en voksentilværelse på apanage.

Derfor kigger mange på prins Nikolai for at se, hvad man kan tillade sig som prins i dagens Danmark.

Derfor blev den tidligere konservative forsvarsminister, Hans Engell, noget overrasket, da han så, at Nikolai havde kastet sig ind i modelverdenen, da han få dage før prins Henriks bisættelse stillede op som model for Burberry ved et modeshow i London.

– Min første reaktion var lidt forargelse. Hans farfar var lige død, men min næste tanke var, at det var en ung mand, som nu vil skabe sig sin egen tilværelse. Det tyder på en stor grad af selvstændighed. Han er en frisk fyr, og han tør altså noget. Han sidder ikke nede i et hjørne og kigger ud i luften. Det var meget modigt af ham, for det var grænseoverskridende, vurderer Engell.

Med sit nye uddannelsesvalg som reserveofficer træder Nikolai i sin far og kronprins Frederiks fodspor. Men vil prinsen gå sine egne militærveje, kan han gøre det ved at melde sig under fanerne hos Den Kongelige Livgarde – som den første kongelige siden Christian 10.

– Vi ser jo, at han er god til at bære tøj, og han vil se meget flot ud i livgardens gallauniform! Der vil ikke være en pige i hele København, som ikke vil falde for ham, lyder Hans Engells vurdering.

Læs mere om prins Nikolai i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold