Kongelige 27. april 2021

Fyldebøtten kronprins Frederik: Bajere i hver havn

Kronprinsen går gerne ud med de ansatte, afslører tidligere kok fra Kongeskibet
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han har altid været glad for det våde element ...

Og selv om han skal være konge af Danmark, så er kronprins Frederik ikke bleg for at gå ud at drikke bajere med de ansatte, der sørger for, at de kongeliges liv kører uden for mange trivielle gøremål.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Martin Høien)

Efter Marys ankomst har kronprinsen skruet ned for festerne. (Foto: Martin Høien)

Det afslører Kasper Christensen, 41, som tidligere arbejdede som kok på Kongeskibet Dannebrog.

Han oplevede i sin tid i kabyssen blandt andet, at Frederik tog ham med på lokale havneknejper.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Lars Aarø)

Skål i skibet!
Frederik, 52, har altid været glad for en øl eller to. (Foto: Lars Aarø)

– Det var vildt at se, hvordan familien ikke havde løftet sig selv op på en piedestal, men i stedet passede fint ind i den danske måde at leve på.

Det var meget sjovt at være med kronprinsen på pub, siger han til det engelske nyhedsmedie Femail.

Henrik var kongen

Også prins Henrik får venlige ord med på vejen af den danske kok, der nu står for kantinerne i Operahuset i Sydney, ligesom han tidligere har arbejdet for Restaurant Nomas australske team.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Privat)

Nu 41-årige Kasper Christensen blev ofte hevet med på værtshus af kronprinsen. (Foto: Privat)

– Jeg kan specielt huske en dag, hvor prins Henrik – eller kongen, som vi kaldte ham – kom med en kasse med nogle mystiske flasker. Det viste sig at være den sidste kasse med rom, som var blevet bragt hjem fra Vestindien og givet til den kongelige familie, da man solgte øerne til USA i 1917, husker han.

Kasper Christensen arbejdede på Kongeskibet fra februar til september 2000, hvilket var i den periode, hvor Frederik og Mary mødte hinanden.

– Den kongelige familie har en meget afslappet måde at passe ind i samfundet på, og de har min fulde respekt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Lars Aarø)

Kokken arbejdede på kongeskibet, så når de var i havn, gik han og Frederik ud og fik øl på de lokale havneknejper. (Foto: Lars Aarø)

Jeg lavede mad til stort set alle i familien, og da deres blodlinje skærer gennem det meste af Europa, var det temmelig spændende tider for mig, fortæller han og afslører lidt om dagligdagen:

– Jeg plejede at se dem efter morgenmaden, hvor vi talte om deres ønsker for dagen, og indimellem tog de med mig på markedet, ligesom prins Henrik en gang imellem arbejdede i køkkenet med mig.

Sponsoreret indhold