Frederik trodser smerterne

Særligt når Frederik gav hånd til værterne under ITS World Congress, passede han godt på sin hårdtprøvede krop. I løbet af to uger er den 50-årige kronprins gået fra operationsbordet til arbejdet.

Særligt når Frederik gav hånd til værterne under ITS World Congress, passede han godt på sin hårdtprøvede krop. I løbet af to uger er den 50-årige kronprins gået fra operationsbordet til arbejdet.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Efter to uger i ro kom kronprins Frederik atter på arbejde.

Det skete, da København var vært for ITS World Congress, hvor Frederik stod for åbningen mandag den 17. september. 

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kronprins Frederik.

Av, min royale ryg. Frederik trodsede smerterne – men vor kronprins er tydeligvis stadig ikke helt tilbage i topform. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Inden arrangementet havde der været stor usikkerhed om, hvorvidt Frederik kunne nå at komme på benene, efter at han søndag den 2. september blev opereret for en diskusprolaps på Rigshospitalet.

Operationen var akut, og dermed måtte Frederik rydde kalenderen i det meste af måneden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Det går rigtig godt. Vi har gode kirurger, forsikrede 50-årige kronprins Frederik, da han ankom til ITS World Congress i Bella Center. (Foto: Kaspar Wenstrup)

De fleste tæt på kronprinsen vidste dog godt, at det stod slemt til med ryggen.

Allerede en måned forinden, den 8. august, kunne SE og HØR fortælle, at Frederiks smerter var langt værre, end han gav udtryk for.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kronprins Frederik SE og HØR-forside

Allerede i begyndelsen af august kunne SE og HØR fortælle sandheden om kronprinsens ryg. Smerterne resulterede i en operation for diskusprolaps i begyndelsen af september. (Foto: SE og HØR)

I årevis har ryggen plaget ham, og således har han gået hyppigt til behandling.

Men i foråret var han nødt til at åbne op om sandheden, da projektet Royal Run i forbindelse med hans 50-års fødselsdag løb af stablen.

Sandheden kom frem til Royal Run

– Jeg har døjet med nogle rygproblemer i den seneste tid, som gør, at jeg ikke kan løbe, som jeg gerne ville, måtte Frederik indrømme.

Men problemerne fortsatte, da forår blev til sommer.

I juli måned blev rygsmerterne så intense, at Frederik under kronprinsparrets ferie i Skagen konstant måtte holde pauser.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kronprinsfamilien i Skagen.

Under en familieferie til Skagen i juli måtte Frederik flere gange stoppe op og hvile ryggen, når han 46-årige Mary og børnene gik tur i strand og klitter. (Foto: René Schütze)

Det var både under strandture, og når han besigtigede klitterne med Mary. Kronprinsen var en presset mand, afslørede billeder tydeligt.

Derfor kom rygoperationen i september måske ikke som den store overraskelse for SE og HØRs læsere.

Travlt efterår for Frederik

Nu kan man blot håbe, at lægerne på Riget har fået styr på sagerne. Jobbet mandag den 17. september var nemlig bare kickstarten til et rimelig intenst efterår for Frederik med masser af rejseaktivitet.

Allerede i slutningen af september tager han til Kina for at besøge Beijing Design Week.

Her skal han blandt andet åbne Danmarks udstilling, og til oktober tager Frederik alene hele vejen til Australien for at deltage i den engelske prins Harrys Invictus Games i Sydney.

Turen til Australien vil blot vare fem dage, og dermed vil det meste af programmet gå med de for en nyopereret 50-årig krop ganske opslidende rejsedage.

Flysæder er som bekendt ikke det bedste, man kan byde en hårdtprøvet ryg, men Frederik insisterer ifølge SE og HØRs oplysninger på at deltage.

Der bliver formentlig også tid til herrehygge med Frederiks ven, prins Harry, som også deltager i Invictus Games uden sin hustru Meghan.

Læs mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close