Kongelige16. september 2020

Frederik holdte usikre Mary skjult: Den søde hemmelighed

Frederik holdt sin kæreste væk fra forældrene i halvandet år.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det fyrværkeri af kærlighed, der blev tændt på en bar i Sydney for 20 år siden, skulle bruge lang tid, før det nåede himlen og lyste det danske kongerige op.

For selv om Frederik lynhurtigt indså, at han havde mødt en kvinde, der ikke var som alle de andre, der havde været i hans 32-årige liv, holdt han romancen hemmelig for selv de allernærmeste i lang tid.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mary_2_6.jpg
 (Foto: Klaus Møller)

Det frustrerede Mary, at hun skulle gemmes af vejen det første stykke tid, hun var sammen med Frederik. Først senere forstod hun, hvorfor kæresten havde fundet det så vigtigt.
Til bryllup hos Helle og Otto Reedtz-Thott i august 2002 var der dog ingen tvivl om, hvem Frederiks flamme var. (Foto: Klaus Møller)

− Han blev bare ved med at ringe. Ofte når det var morgen hos mig og sen aften hos ham, og nogle gange var han jo i mere festligt humør end andre, og så talte vi, indtil han faldt i søvn, husker Mary i bogen “Under Bjælken” om tiden, hvor turtelduerne sendte hinanden beskeder og breve og musik frem og tilbage.

Et dejligt møde

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mary_5_3.jpg
 (Foto: Benjamin Kürstein)

Det allerførste kys på billede skabte overskrifter i hele verden. Mary var taget med sin kæreste til Tasmanien, hvor han skulle deltage i en sejlsportskonkurrence – og efter tre år sammen havde parret svært ved at holde følelserne skjult for omverdenen (Foto: Benjamin Kürstein)

Et lille år efter det første møde fløj Mary til Europa for at møde Frederiks nærmeste venner på Cayx. Og ved nytåret 2002 flyttede Mary til Paris, så hun lettere kunne mødes med Frederik i weekenderne.

Dronningen og prins Henrik anede endnu ikke, at Frederik havde fundet sin amour. Det skete først i foråret 2002 – altså halvandet år efter det første møde under OL.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mary_1_7.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Dronning Margrethe, 80, glædede sig særligt over, at Mary ikke virkede til at være bange for at møde sin nye svigermor første gang. (Foto: Hanne Juul)

– Og så var det jo en dejlig oplevelse at træffe Mary Donaldson. Hun havde virkelig sådan et … rigtigt væsen … en sød og en god og fornuftig personlighed, og en holdning, har dronningen mindedes mødet.

Følte sig gemt væk

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mary_15.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Første gang at Mary blev vist frem til et arrangement i Danmark, hvor pressen også deltog, var til barnedåb hos vennerne Caroline og Peter Heering på Jomfruens Egede.
– Så smuk og blid ser hun ud, 30-årige Mary Donaldson – det allerbedste bud på Danmarks kommende dronning, skrev SE og HØR dengang til billederne. (Foto: Claus Poulsen)

Frederik holdt dog stadig Mary skjult for offentligheden, men australieren blev midt i det hele usikker på sin kæreste.

– Det var faktisk først, da jeg kom her til Danmark, jeg begyndte at føle det, som om jeg blev gemt væk. Og det var en underlig følelse i starten, fordi jeg havde det lidt sådan: “Okay? Er du sammen med mig, Frederik, eller hvordan?” Jeg forstod ikke helt, at det lige så meget var en beskyttelsesting. Hvor skulle jeg vide det fra?

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mary_3_4.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Efter sin ankomst til Danmark skulle Mary finde sig til rette i sin egen lejlighed og i et job hos Microsoft. Hun nød også at få tid til at ride og spille golf, før livet med kongelige forpligtelser ventede. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Først i juni 2002 rykkede Mary til København, hvor hun fik sin egen lejlighed og et job hos Microsoft. Og i september 2003 – tre år efter Amor havde vundet guld i Sydney – gik Frederik på knæ i Rom for sin udkårne.

https://imgix.seoghoer.dk/mary_4_4.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

I september 2003 havde Frederik været på knæ, og hele Danmark fik bekræftet, at den stilsikre australier snart ville blive kronprinsesse. Det skete ved det store bryllup i maj året efter. (Foto: Jesper Sunesen)

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

null

Sponsoreret indhold