Meghans hemmelighed: Fik syet sød detalje ind i sin brudekjole

Prins Harry og Meghan Markle blev gift den 19. maj 2018.

Prins Harry og Meghan Markle blev gift den 19. maj 2018.

Foto: MEGA

Den 19. maj 2018 blev hertuginde Meghan, 37, gift med prins Harry, 34, under en storslået ceremoni i St. George's Chapel i Windsor.  

Hele verdens øjne hvilede naturligvis på bruden, hvis kjole fra Givenchy var fyldt med en række symbolske detaljer

I en kommende dokumentar om det britiske kongehus løfter hertuginde Meghan nu (brude)sløret for en hidtil ukendt detalje om sin brudekjole, der er designet af Clare Waight Keller for det franske modehus Givenchy. 

I dokumentaren "Queen Of The World", der bliver sendt på britisk TV på tirsdag, afslører hertuginden af Sussex, at hun fik gjort noget helt specielt ved sin brudekjole for at mindes sin første date med prins Harry. 

Prins Harry og Meghan Markle, som hun dengang hed, mødte hinanden på en blind date, og for at mindes den dag, hvor de mødtes, bad Meghan om at få syet et stykke stof fra den kjole, som hun bar på deres første date, ind i sømmen på sin brudekjole. 

Den lille lap fra kjolen blev til Meghans "something blue", da traditionen foreskriver, at bruden bærer noget nyt, noget gammelt, noget lånt og noget blåt. 

Hertuginde Meghan afslører den søde detalje over for en kurator fra Royal Collection på Buckingham Palace, hvor hertuginde Meghans brudekjole skal udstilles, og kuratorens kommentar til anekdoten lyder: 

- Åh, det er nok det mest romantiske, jeg nogensinde har hørt. 

Da Meghan Markle den 19. maj blev gift med prins Harry, strålede hun i sin kjole, da hun gik ned ad kirkegulvet i St. George's Chapel i Windsor - den selvsamme kirke, hvor prins Harry blev døbt. 

Hendes kjole var designet af den britiske designer Clare Waight Keller, der sidste år blev designer for det franske modehus Givenchy. Tidligere har hun designet for det britiske modehus Pringle of Scotland, franske Chloé og nu Givenchy. 

Kjolen var i et meget enkelt, klassisk design kreeret i silke med en bådudskæring. 

- Kjolen repræsenterer en tidløs minimal elegance, som referer til forskrifterne for det ikoniske hus Givenchy og viser det fine håndværk, som den verdenskendte parisiske couture-skaber stiftede i 1952, lød det i en pressemeddelelse fra det britiske kongehus. 

Den 4,5 meter lange slør repræsenterede de 53 Commonwealth-lande med flora fra alle landene. 

Det imponerende slør blev holdt på plads af dronning Marys diamant-diadem, som var udlånt af dronning Elizabeth. Det blev lavet i 1932. 

Skoene var ligeledes fra Givenchy.

Buketten var blandt andet kreeret ud fra blomster, som prins Harry dagen forinden selv havde plukket i den private have i Kensington Palace, hvor parret bor. 

Der var blandet andet forglemmigej i buketten, som var prinsesse Dianas yndlingsblomst. 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close